Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ [μέχρι εδώ ήταν;.....ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ....


ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ [μέχρι εδώ ήταν;.....
Με έγγραφο που έστειλε ο προϊστάμενος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου ,στην κοινότητα Μυτιληνιών , ουσιαστικά ανακοινώνει και το τέλος της συνεργασίας που υπήρχε στην ίδρυση και στην οργάνωση της πρώτης δημοτικής βιβλιοθήκης Σάμου.
Είχε προηγηθεί η συγκέντρωση και επιστροφή των βιβλίων που είχε δανείσει η δημόσια βιβλιοθήκη [πάνω από 1400 βιβλία…]
Πέρασαν δυο χρόνια απ΄τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης και παρά την δυναμική που αναπτύχθηκε απ΄την προηγούμενη κοινοτική και δημοτική αρχή , απο δημότες Μυτιληνιών , το δημοτικό σχολείο και φίλους εντός και εκτός Σάμου, δυστυχώς απ΄τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή ,η βιβλιοθήκη έπεσε σε αδράνεια με μόνη «δραστηριότητα» το άνοιγμα στο κοινό....για δυο ώρες την εβδομάδα..... Στο διάστημα αυτό η δημόσια βιβλιοθήκη έκανε προτάσεις στην νέα Δημοτική αρχή για νέο πλαίσιο και νέα συμφωνία για την συνέχιση της λειτουργίας της βιβλιοθήκης ,όμως δεν υπήρξε απάντηση και απ΄ότι φαίνεται ούτε όρεξη για τέτοια πολυτέλεια στην Σάμο !..εξάλλου εκ των υστέρων είδαμε ότι είχε σοβαρότερα θέματα να επιλύσει όπως η ανακήρυξη της Σάμου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης …….
Πρέπει να επισημανθεί ότι όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Πυθαγορείου και μετέπειτα Σάμου είχαν στηρίξει αυτή την προσπάθεια με την επισκευή του κτιρίου τον εξοπλισμό και ολοκληρώθηκε με την στήριξη πολιτών σε υλικό.

Σίγουρα στον δήμο υπάρχουν προβλήματα και απαιτούν λύση, η συγκεκριμένη όμως δραστηριότητα, ΔΕΝ ζήτησε χρήματα!..αν συνέχιζε με τον ρυθμό που ξεκίνησε θα είχε εξελιχθεί σε μια σοβαρή πολιτιστική μονάδα της Σάμου, μια εθνική επένδυση στην νεολαία!!!...

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ....
[ ....ήταν ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα ,αδιάψευστος μάρτυς οι φωτογραφίες!!!....]

 Christos Amourgianos πρόσθεσε 5 νέες φωτογραφίες. 16 ώρες · Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου