Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

"Ανατροπή" Χρήστος Χατζηχριστοδούλου: Εξετάζονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, καθώς και οι τομείς που αυτή επικεντρώνεται.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οικονομική Ανάπτυξη Νομού Σάμου - Προοπτικές Τουρισμού

Η εκλεγμένη τοπική σύμβουλος της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Δήμητρα Παπαδάμ, δημοσίευσε την ερευνητική της εργασία, που έχει εκπονηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών του τμήματος λογιστικής του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Η εργασία εκπονήθηκε από την ίδια και από την Αμαλία Γεωργαντή. Η εργασία είναι διαθέσιμη στο blog του συνδυασμού samiaki-anatropi.blogspot.gr, στην ενότητα Άρθρα-Έρευνα.
Το θέμα της εργασίας είναι η "Οικονομική Ανάπτυξη του Νομού Σάμου με έμφαση στις Προοπτικές Τουρισμού". Στην παρούσα εργασία γίνεται μια αναφορά στην ιστορία των 3 νησιών, στον πολιτισμό τους, στην οικονομική τους ζωή και στις οικονομικές τους επιδόσεις. Επίσης, γίνεται ανάλυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού με την βοήθεια της SWOT ανάλυσης. Τέλος, γίνεται μια εκτενής ανάλυση για τον πρωτογενή, τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα. Εξετάζονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, καθώς και οι τομείς που αυτή επικεντρώνεται.
Η συγκεκριμένη εργασία αποτελεί ένα εργαλείο για τις προοπτικές που έχει αυτός ο τόπος. Σκοπός της είναι να δώσει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Οικονομικής Ανάπτυξης του Νομού.

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου