Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Σάμος Δημοτική παράταξη "Ανατροπή": Τα επιχειρήματά σας, κύριε Δήμαρχε Σάμου, πλέον έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη! Για άλλα έξοδα, ζητάτε να πληρώσουν οι πολίτες. Για άλλα έξοδα, μαζεύετε μέχρι και δωρεές. Ένας χρόνος πέρασε, ένας χρόνος κοροϊδία. Για την "Ανατροπή", είναι απαράδεκτη η στάση όλων των εμπλεκόμενων και υπεύθυνων φορέων. Σάμος: Δημοτική παράταξη "Ανατροπή"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πλοίο "Μυτιλήνη": Ένας χρόνος κοροϊδία


       Στις 4 Φεβρουαρίου 2015, το πλοίο "Μυτιλήνη" έδεσε στο Καρλόβασι, λόγω βλάβης. Σήμερα, 4 Φεβρουαρίου 2016, το πλοίο "Μυτιλήνη" είναι ακόμα εδώ.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έμαθε την νομοθεσία για να κινήσει τις ανάλογες διαδικασίες τον Οκτώβριο του 2015 (8 μήνες μετά…). Και από εκείνο τον μήνα, έχει περάσει η χρονική περίοδος, ώστε να επέμβει το ίδιο και να απομακρυνθεί το πλοίο.
Τα επιχειρήματά σας, κύριε δήμαρχε, πλέον έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη. Τέλος Οκτωβρίου, μας είπατε ότι περιμένετε οδηγίες από το υπουργείο Ναυτιλίας. Μετά μας είπατε ότι δεν είναι σωστό να πληρώσουν οι πολίτες της Σάμου τα έξοδα ρυμούλκησής του (αν πληρωθούν από το Λιμενικό Ταμείο, η νομοθεσία προβλέπει ότι  τότε πρέπει να ζητηθούν από τον εφοπλιστή, και σε περίπτωση μη άμεσης καταβολής, καταλογίζονται σε βάρος του και εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις περί είσπραξης δημόσιων εσόδων).  
Αφού είστε στα κέντρα των αποφάσεων, κύριε δήμαρχε, θα έπρεπε να είχατε μεριμνήσει. Όπως και να έχουν τα πράγματα, όμως, θα έπρεπε να είχε λυθεί αυτό το ζήτημα. Για άλλα έξοδα, ζητάτε να πληρώσουν οι πολίτες. Για άλλα έξοδα, μαζεύετε μέχρι και δωρεές. Για αυτό το σημαντικό θέμα, ακόμα να περιμένουμε;
Για την "Ανατροπή", είναι απαράδεκτη η στάση όλων των εμπλεκόμενων και υπεύθυνων φορέων. Ένας χρόνος πέρασε, ένας χρόνος κοροϊδία. Η κάθε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για την μελλοντική λειτουργία του λιμανιού. Και τότε, θα είναι αργά… και δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί κανένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου