Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Συγχαρητήρια Επιστολή του προέδρου της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου κ. Γεωργίου Αβραμίδη στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβαλά.Στη φωτογραφία από αριστερά: ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος κ. Βλάσης Βαλατσός ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου κ. Γεώργιος Αβραμίδης και ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβαλάς.

Συγχαρητήρια Επιστολή του προέδρου της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου κ. Γεωργίου Αβραμίδη στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβαλά.
 Κύριε Αρχηγέ,
Εκ μέρους του προέδρου της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου κ. Γεωργίου Αβραμίδη, του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την άξια τοποθέτησή σας στην ανώτατη θέση της ηγεσίας του Σώματος μας.
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα δύσκολα καθήκοντα που αναλάβατε, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες αλλά και τα ζητήματα του αστυνομικού προσωπικού και των οικογενειών τους.
Σε αυτή την προσπάθεια να είστε βέβαιος ότι θα μας βρείτε ανιδιοτελείς αρωγούς ώστε η λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας να επιτελεί το ζητούμενο τόσο για τους πολίτες και την κοινωνία όσο και για τους ίδιους τους συναδέλφους.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, η δημόσια ασφάλεια της χώρας μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές.
Η λαμπρή μέχρι σήμερα επαγγελματική σας πορεία, αλλά και η εμπιστοσύνη και η αποδοχή από τους υφισταμένους σας, αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχή αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.
 Σας συγχαίρουμε θερμά για την προαγωγή σας και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο σας.
Σας περιμένουμε στο όμορφο νησί μας να σας φιλοξενήσουμε όπως αρμόζει σε μέλη της ΙΡΑ σαν και εσάς και να σας ξεναγήσουμε στις μοναδικές ομορφιές του. 
                                                               SERVO PERAMIKEKO
                                                              Για την Τ.Δ ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ
                                                                       Ο πρόεδρος
                                                                 Αβραμίδης Γεώργιος

 Στη φωτογραφία από αριστερά: ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος κ. Βλάσης Βαλατσός ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου κ. Γεώργιος Αβραμίδης και ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβαλάς.
Νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας
Νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Διαδέχεται τον αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη ο οποίος αποστρατεύεται - Το προφίλ του νέου αρηγού της ΕΛ.ΑΣ .
Μετά από πολύωρη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ επιλέχτηκε ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για τον μέχρι χθες υπαρχηγό, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες εδώ και αρκετές εβδομάδες που “έλεγαν” πως ο 54χρονος Ηπειρώτης θα είναι ο νέος αρχηγός.
Σειρά πλέον παίρνουν οι υπόλοιποι αντιστράτηγοι και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να οδηγηθεί στην αποστρατεία τουλάχιστον ένας.
Ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας, γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986. Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988).
Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999). Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση - Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης . Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 - 2005. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου.
Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την 23/9/2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου.
Την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι έγγαμος και πατέρας ενός αγοριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου