Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Σε κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η περιφορά των επιταφίων στο Άνω Βαθύ Σάμου: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δυο Επιτάφιοι από εκκλησίες του Άνω Βαθέος στόλισαν τα στενά σοκάκια και την πλατεία του θεάτρου στον Άι Γιαννάκη μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας για την Ανάσταση, που τα τελευταία χρόνια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.


Οι πιστοί παρακολούθησαν με κατάνυξη την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στο Άνω Βαθύ.
Πλήθος πιστών βρέθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος για να συμμετάσχει στην περιφορά του Επιταφίου στα στενά δρομάκια του Άνω Βαθέος.
Σε κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η περιφορά των επιταφίων στο Άνω Βαθύ. Πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή. Από τα ωραιότερα και μελωδικότερα τροπάρια της εκκλησίας μας, τα  Εγκώμια που ψάλλονται από τους ιερείς και τους πιστούς κάθε Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ και περιβάλλουν με κατανυκτική ατμόσφαιρα  την  υμνολογία του Επιτάφιου Θρήνου.

 Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με κατάνυξη όπως αρμόζει στη μέρα αυτή που είναι η αποκορύφωση του θείου δράματος με την Ταφή του Χριστού, πλήθος κόσμου βρέθηκε και φέτος, 29 Απριλίου 2016, στην καθιερωμένη συγκέντρωση των επιτάφιων στον Άι Γιαννάκη του Άνω Βαθέος στην Σάμο. 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δυο Επιτάφιοι από εκκλησίες του Άνω Βαθέος στόλισαν τα στενά σοκάκια και την πλατεία του θεάτρου στον Άι Γιαννάκη μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας για την Ανάσταση, που τα τελευταία χρόνια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 
Οι επιτάφιοι που συγκεντρώθηκαν ήταν από τις ακόλουθες εκκλησίες: Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Χριστός) και Παναγίτσας.
Τέλος, οι ιερείς, η Χορωδία των ψαλταδων και πλήθος κόσμου έψαλλε το «Αι Γενεαί Πάσαι» καθώς και το «Ω γλυκύ μου έαρ» και αποχώρησαν σιγά-σιγά όλοι οι Επιτάφιοι.
Από τους επίσημους που βρέθηκαν στο Άνω Βαθύ ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κ. Βαρούμας Νικόλαος και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού δημοτικός σύμβουλος κ. Σίμος Αντώνιος.


-----------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου