Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: από τον Πρόεδρος του Δ.Σ Σάμου κ. Αμυρσώνη Κωνσταντίνο: Με 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη και 4 θέματα εκτός ημερήσιας, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου την Δευτέρα 28 ΜαρτίουΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Σάμος, 06.04.16

                           ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε. ΣΑΜΟΥ          
                                                        
                                              
Ταχ. Δ/νση:
Ταχ. Κώδικας:

Πληροφορίες:
Τηλέφωνο:
FAX :
Email:
Πλατεία Δημαρχείου
831 00  Σάμος


22733 - 50101
22730 - 24401


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Με 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη και 4 θέματα εκτός ημερήσιας, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου  την Δευτέρα 28 Μαρτίου. Στο χρόνο των ανακοινώσεων του Δημάρχου και του Προεδρείου του Δ.Σ. και των ερωτήσεων εκ μέρους των Δημοτικών Συμβούλων τέθηκαν τα παρακάτω:
  1. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το ΔΣ για την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, κατόπιν δικής του εισήγησης, ζητώντας τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.
  2. Έκανε απολογισμό, επίσης των εξελίξεων σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα τονίζοντας ότι τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια αντιτίθεται στην παραχώρηση και άλλου χώρου για τη μετατροπή του σε κέντρο υποδοχής στο νησί, καθώς λειτουργεί ήδη το Hotspot στο πρώην πεδίο βολής, το οποίο μάλιστα μετά την απόφαση του Μαρτίου (Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας) μετατρέπεται σε κέντρο κλειστού τύπου (ΚΕΠΥ).
  3. Για την Πολιτιστική πρωτεύουσα, συγχαρητήρια έδωσε ο δήμαρχος σε όλους τους εθελοντές και αυτούς που υποστήριξαν την υποψηφιότητα (Δήμοι της Ευρώπης και της Ελλάδας, Χορηγοί, Φορείς). Δεσμεύτηκε επίσης ότι το πολιτιστικό πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί ενόψει της υποβολής της υποψηφιότητας θα τηρηθεί και θα υλοποιηθεί, ενώ υπογράμμισε ότι ο  προϋπολογισμός και το συνολικό κόστος (όλα τα στοιχεία του οποίου θα δοθούν στη δημοσιότητα) ήταν ο μικρότερος όλων των άλλων υποψήφιων πόλεων.
  4. Συζητήθηκε η εγκύκλιος αριθ. 9- εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4368/16 - της 16ης Μαρτίου 2016  για την ανάγκη σύμφωνης γνώμης από τον οικείο δήμο για οποιαδήποτε μετάταξη προσωπικού
  5. Αποφασίστηκε υποβολή προτάσεων στο INTERREG .
  6. Ανανεώθηκε η συμφωνία για τη συμμετοχή παιδιών από την Κύπρο στις κατασκηνώσεις του Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία προβλέπει παράλληλα την αντίστοιχη διαμονή παιδιών από τη Σάμο σε κατασκήνωση της Κύπρου.
  7. Ανακοινώθηκε η έναρξη πιλοτικής λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας
  8. Στα εκτός ημερήσιας διάταξης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ αναφέρθηκε στο τουρνουά μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και ζήτησε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου για την φιλοξενία τεσσάρων ομάδων καλαθοσφαίρισης, ένα θέμα το οποίο πέρασε ομόφωνα.
  9. Μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση συζητήθηκε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ για την καθιέρωση Παγκόσμιας ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας.
  10. Τέλος το Δημοτικό συμβούλιο  Σάμου κατά την 4η συνεδρίαση του, στις  28-3-2016, με ομόφωνη απόφαση του, εξέφρασε την συμπαράσταση του  στη σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων για την Πορεία Πάτρα – Αθήνα με κεντρικό σύνθημα ‘’Δουλειά για όλους Δουλειά με δικαιώματα ’’.
                                                                              Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
                                                                                      Αμυρσώνης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου