Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Μητροπολίτης Σάμου, κ.κ. Ευσέβιος. «Εμείς θα εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τους ανθρώπους αυτούς που έπεσαν για την Πατρίδα μας»

Mητροπολίτης Σάμου: "Την Κυριακή θα είμαστε όλοι στην εκδήλωση μνήμης για τον Χριστόδουλο Καραθανάση"

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που θα πραγματοποιηθεί για τον σαμιακής καταγωγής αντιπλοίαρχο, Χριστόδουλο Καραθανάση, που έπεσε στα Ίμια, καθώς και στην ανέγερση του μνημείου από τους Νικόλαο Ξανθό και Νικήτα Ανδριανόπουλο, όπου θα τελεστεί το τρισάγιο, την Κυριακή, 5 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, αναφέρθηκε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό 2000fm ο μητροπολίτης Σάμου, κ.κ. Ευσέβιος.
«Εμείς θα εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τους ανθρώπους αυτούς που έπεσαν για την Πατρίδα μας», είπε ο μητροπολίτης Σάμου και αναφέρθηκε στην ανέγερση του μνημείου. «Οι Ριμινίτες με πρόεδρο τότε τον Νικόλαο Ξανθό, που αγαπούσε πολύ την περιοχή, μαζί με τον  Νικήτα Ανδριανόπουλο, όταν έγινε το γεγονός των Ιμίων, προθυμοποιήθηκαν και έφτιαξαν το μνημείο στο λιμάνι Καρλοβάσου, όπου θα γίνει το τρισάγιο και που συμβολικά πάνω του έχει 3 περιστέρια», είπε ο κ.κ. Ευσέβιος και πρόσθεσε: «Σε αυτό το μνημείο θα είμαστε όλοι εκεί, την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι». 

H εκδήλωση μνήμης και τιμής, στην οποία θα παραστούν η αδελφή και ο γιος του, πραγματοποιείται την Κυριακή, 5 Μαρτίου, από την αντιπεριφέρεια Σάμου, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών και την  Ένωση Μικρασιατών Σάμου. 

Την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ιερολοχιτών στον παλαιό λιμένα Καρλοβάσου, σε μνημείο  που έχει κατασκευαστεί προς τιμήν των τριών ηρώων, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις αρχές. 

Το απόγευμα, στις 18:00, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία οι συνδιοργανωτές και φορείς θα απευθύνουν χαιρετισμό και στη συνέχεια θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες σε μέλη της οικογένειας του Χριστόδουλου Καραθανάση. 

Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία από το γεωπολιτικό αναλυτή, κύριο Σάββα Καλεντερίδη με θέμα «Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο».

Πηγή:  http://samiakonvima.blogspot.gr/2017/03/m.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου