Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Καμία αλλαγή δεν έγινε στα πρόσωπα των 5 αντιδημάρχων Σάμου. Το πρωτοσέλιδο του "Σαμιακού Βήματος" είχε κυκλοφορήσει το Σάββατο με τη σχετική είδησηΔημοτικό Συμβούλιο Σάμου, επανεκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβούλου και ποιοι εκλέχθηκαν στο προεδρείο
Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στις 13:00, ξεκίνησε η ειδική
συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε αποκλειστικά θέματα την εκλογή νέου προεδρείου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ολοκληρώθηκε μέσα από ένα Άριστο κλίμα που υπήρχε καθ'  όλη τη διάρκεια που ολοκληρώθηκε την 17.30 ώρα το απόγευμα.
Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε στις 13:15 ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Πάρης Παπαγεωργίου. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, π. Δήμαρχος κ. Στέλιος Θάνος, ορθά έθεσε θέμα διευκρίνισης για την διεξαγωγή της διαδικασίας αφού ο κανονισμός προβλέπει απόφαση του σώματος για το αν θα γίνει δημόσια-ανοικτή συνεδρίαση ή κλειστή. Ομόφωνα πάρθηκε απόφαση για ανοιχτή διαδικασία και οι συνδυασμοί αποσύρθηκαν σε δωμάτια εντός της αίθουσας για να επιλέξουν τον υποψήφιό τους.
Ο συνδυασμός της συμπολίτευσης επέλεξε, με 17 ψήφους από την πρώτη ψηφοφορία, να προτείνει για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Κώστα Αμυρσώνη. Ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε με 5 ψήφους, από την πρώτη ψηφοφορία, τον κ. Δημήτρη Βολακάκη για τη θέση του αντιπροέδρου ενώ για τη θέση του γραμματέα, από πλευράς ελάσσονος αντιπολίτευσης, προτάθηκε ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου με 2 ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία. 
Να σημειωθεί ότι από τους 33 δημοτικούς συμβούλους απουσίαζαν οι 5. Πρόκειται για τους δικαιολογημένα απόντες κ.κ. Βασίλη Βαλκαμλή που ασθενεί, Ανδρέα Βασιλάκη που βρίσκεται στην Αθήνα, όπως και ο Βαγγέλης Καρλοβασίτης, ενώ ασθενής είναι και ο κ. Στέλιος Μάης. 
Η απουσία του κ. Αντώνη Σίμου δεν αιτιολογήθηκε.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε εκλέχθηκαν:
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, για τα επόμενα 2,5 χρόνια, ο κ. Κώστας Αμυρσώνης με 15 ψήφους στην πρώτη και 19 στη δεύτερη ψηφοφορία. 

Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτρης Βολακάκης, με 23 ψήφους από την πρώτη ψηφοφορία.

Γραμματέας ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου με 8 ψήφους στην πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία και 21 ψήφους στην τρίτη.
Οικονομική Eπιτροπή
Εκλέγονται, από πλευράς συμπολίτευσης οι 5 αντιδήμαρχοι κ.κ. Πάρης Παπαγεωργίου, Χρήστος Σεβαστάκης, Βασίλης Βαλκαμλής, Τάσος Καλατζής και Ανδρέας Βασιλάκης και οι κ.κ. Βαγγέλης Καρλοβασίτης και Νίκος Τριανταφύλλου, από τη μείζονα αντιπολίτευση και Κώστας Τζίχας από την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Εκλέγονται, από πλευράς συμπολίτευσης οι κ.κ. Δημήτρης Καραγιάννης, Κυριάκος Πατσίδης, Κώστας Βογιατζής, Γιώργος Διακοσταμάτης και η κα Ιωάννα Καραγιάννη. Από τη μείζονα αντιπολίτευση οι κ.κ. Βαγγέλης Καρλοβασίτης, Μανώλης Ματθαίου και από την ελάσσονα αντιπολίτευση ο κ. Δημήτρης Μαυρατζώτης. 
Καμία αλλαγή δεν έγινε στα πρόσωπα των 5 αντιδημάρχων Σάμου. Το πρωτοσέλιδο του "Σαμιακού Βήματος" είχε κυκλοφορήσει το Σάββατο με τη σχετική είδηση ενώ αναρτήθηκε και στη "Διαύγεια" η απόφαση του δημάρχου Σάμου, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα καθήκοντα των αντιδημάρχων κ.κ. Π. Παπαγεωργίου, Χ. Σεβαστάκη, Τ. Καλατζή, Β. Βαλκαμλή και Α. Βασιλάκη. Στο πρωτοσέλιδο γίνονταν αναφορά και στο πρόσωπο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Αμυρσώνη ο οποίος επανεξελέγη. Σε περιπτώσεις κωλύματος ή απουσίας του δημάρχου, τα καθήκοντά του ασκεί ο αντιδήμαρχος κ. Π. Παπαγεωργίου.
 http://samiakonvima.blogspot.gr/


---------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου