Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησαν μέλη της τρίτης ηλικίας του Καρλοβάσου και όχι μόνο την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 γιορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή του Σταυρού στους Μαυρατζαίους.

 
Προσκυνηματική  εκδρομή πραγματοποίησαν μέλη της τρίτης ηλικίας του Καρλοβάσου και
όχι μόνο την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 γιορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή του Σταυρού στους Μαυρατζαίους. Αφού εκκλησιάστηκαν την τρίτη Κυριακή των Νηστειών η οποία ονομάζεται <<Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης>> κατευθύνθηκαν με τα ναυλωμένα Λεωφορεία από το τουριστικό γραφείο ’’ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ’’ στο Ηραίον όπου αφού περπάτησαν στα σοκάκια του χωριού και πίνοντας το καφεδάκι τους στα καφέ της πλατείας στη συνέχεια απήλαυσαν τα φρέσκα θαλασσινά στα ταβερνάκια του Ηραίον και διασκέδασαν με φίλους που βρεθήκαν μαζί τους.  
Στην εκδρομή συμμετείχε και η κυρία Δήμητρα Κατσικάκη η οποία ήταν για 20 χρόνια υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Καρλοβασίου και είναι αγαπητή από όλους μικρούς και μεγάλους για το υπέροχο και θεάρεστο έργο που επιτελούσε κατά την θητεία της με πολλές εκδρομές για τα μέλη σε εσωτερικό και εξωτερικό! Εκδηλώσεις πολλές και ποιοτικές κάθε χρόνο ! καθώς ήταν αυτή που έδινε τα πάντα για την χορωδία του ΚΑΠΗ τα χρόνια που διοικούσε.
Στην εκδρομή συμμετείχε και ηλικιωμένη κυρία 95 ετών από το Καρλόβασι με 19 εγγόνια και δισέγγονα.
Έτσι λοιπόν όλοι μαζί πέρασαν μια υπέροχη και ξέγνοιαστη ημέρα γεμάτη με χαρά και  τραγούδι σχεδιάζοντας την επόμενη έξοδο τους εκδρομή σε μοναστήρι του νησιού μας σε συνδυασμό πάντοτε με καλή συνέχεια σε ταβερνάκια που βρίσκονται στα χωριά! Πάντοτε βέβαια προγραμματισμένα όλα από το τουριστικό γραφείο ’’ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ’’!!!.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται έντονος προβληματισμός γύρω από οτιδήποτε αφορά «τα άτομα της τρίτης ηλικίας».
Χαρακτηριστικό της στάσης των ενηλίκων απέναντι στους ηλικιωμένους είναι η υποκρισία. Ως ένα σημείο, όλοι φέρονται με σεβασμό στους μεγαλύτερους, αλλά οι περισσότεροι κυρίως συμπεριφέρονται στον ηλικιωμένο σαν να είναι κατώτερος προσπαθώντας να του υποδείξουν τα λάθη του και τις αδυναμίες του προκειμένου να παραδώσουν την εξουσία σε εκείνους και περιορίζοντάς τους σε έναν παθητικό ρόλο.
Ο κοινωνικός ρόλος των ηλικιωμένων έχει πλέον συρρικνωθεί, φαινόμενο που παρατηρείται στις αστικοβιομηχανικές κοινωνίες, αλλά και στις πιο παραδοσιακές. Κι αυτό επειδή οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που φέρει η ταχύτατα εξελισσόμενη τεχνολογία - Διοίκηση. Αυτή η μεγάλη αριθμητικά κοινωνική ομάδα, μπαίνει στο περιθώριο και ο ρόλος της υποβαθμίζεται τόσο στην οικογένεια όσο και στην κοινωνία, στην οποία προσέφερε κατά τα παραγωγικά χρόνια της ζωής του.
Ας προσέξουμε λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς (που είναι γονείς μας) που μας αγάπησαν! μας σπούδασαν! μας μεγάλωσαν και μας έκαναν ανθρώπους!, να τους αγαπάμε! και όχι να τους …μαλώνουμε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου