Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

O Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ» k. ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ι. ΠΑΤΣΙΔΗΣ Υποστράτηγος ε. α. ΕΛ.ΑΣ – Θεολόγος kai Δημοτικός Σύμβουλος τόνισε στην εμπεριστατωμένη ομιλία του στα εγκαίνια του ΚΑΠΗ ΣΑΜΟΥ τα παρακάτω:O Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ» k. ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ι. ΠΑΤΣΙΔΗΣ Υποστράτηγος ε. α. ΕΛ.ΑΣ – Θεολόγος kai Δημοτικός Σύμβουλος τόνισε στην εμπεριστατωμένη ομιλία του στα εγκαίνια του ΚΑΠΗ ΣΑΜΟΥ τα παρακάτω:

Πραγματοποιήθηκαν την  τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.00 τα εγκαίνια των ανακαινισθέντων χώρων του ΚΑΠΗ Σάμου που συστεγάζονται σε χώρους του κτιρίου της ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, που παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Σάμου.ΟΜΙΛΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΘΕΝΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η.  ΣΑΜΟΥ

Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχα μας, Μητροπολίτα Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιε
Σεβαστοί Πατέρες………………………………………………………………………………………….
Κε Αντιπεριφεριάρχα ………………………………Κε ΔΗΜΑΡΧΕ……………………………
Κε Ταξιάρχε, ………………………………………………………………………………………………….
Κοι Αντιδήμαρχοι και Κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κε Πρόεδρε Δημοτικής Κοινότητος Σαμίων, ……………………………………………….
Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητά μέλη του ΚΑΠΗ Σάμου
Αγαπητοί Φίλοι,  Εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι.
…………………………………………………………………………………………………………………………..

Mε ιδιαίτερη χαρά και βαθειά συγκίνηση σας καλωσορίζουμε σε αυτόν εδώ το χώρο, στο κεντρικότερο σημείο της πόλεως Σάμου που λειτουργεί ως Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Σάμου.
 Την σημερινή ημέρα, ημέρα ιδιαιτέρως λαμπρή και εόρτια για τον Δήμο Σάμου και τους δημότες του κάνουμε πράξη μια ακόμη δέσμευσή μας,  εγκαινιάζοντας σε αυτή την τόσο όμορφη και ξεχωριστή περιοχή της πόλεως τους λειτουργικούς χώρους του
ΚΑΠΗ Σάμου του ΝΠΔΔ του Δήμου Σάμου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ».
Εγκαινιάζεται από τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μ. Αγγελόπουλο, σε αυτή την όμορφη και ξεχωριστή πόλη μια φιλόξενη γωνιά, μια πρότυπη εστία φιλοξενίας και ειλικρινούς φροντίδος   για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, οι οποίοι διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωµά τους να παραµείνουν ως τα βαθιά γηρατειά ισότιµα και ενεργά µέλη της κοινωνίας.  
Ένα φιλόξενο χώρο, που θα καλύπτει τις ανάγκες σε φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας της Τρίτης Ηλικίας.
Μία ζεστή αγκαλιά και ένα στοργικό και φιλόξενο καταφύγιο για τους μεγαλύτερους στα χρόνια.  
Και θέλουμε μέσα από τη λειτουργία αυτού του ΚΑΠΗ στη περιοχή σας, αφενός να κάνουμε ακόμη περισσότερο αισθητή την παρουσία του Δήμου μας, και αφετέρου να αποκτήσετε ένα δικό σας χώρο που θα σας προσφέρει δημιουργικές διεξόδους για διασκέδαση, συμμετοχή και έκφραση.
Τα ΚΑΠΗ (Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων) διαδραματίζουν σπουδαιότατο και σημαντικότατο ρόλο μέσα στα κοινωνικά δρώμενα και οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, οι «αιώνιοι έφηβοι» συμπολίτες μας, αποτελούν ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου, με την καθημερινή συμβολή τους στην οικογένεια και την κοινωνία, την εμπειρία τους να ξεχωρίζουν τις αξίες στη ζωή και τέλος την κατανόησή τους να συμμερίζονται τις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή δια του ΝΠΔΔ
«ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ», με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους ανθρώπους, που μεγαλώνουν και εισέρχονται στην Τρίτη Ηλικία, ενεργούς, αυτόνομους και ισότιμους μέσα στην κοινωνία, διότι έχουν όλες τις προδιαγραφές να προσφέρουν την σοφία τους, τις εμπειρίες και τις ιδέες τους, που είναι απαραίτητες και χρήσιμες  για την πρόοδο της ανθρωπότητος.  
Τα κοινωνικά προγράμματα και η κοινωνική συνοχή είναι η πρώτη προτεραιότητα του Δήμου Σάμου και δική μας, αποδεικνύοντας έτσι ότι στο επίκεντρο της πολιτικής μας έχουμε τον άνθρωπο, και δεν μειώνουμε για κανένα λόγο, καμία από τις παροχές, που αξίζουν να απολαμβάνουν οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας.
--Η ανακαίνιση των χώρων των ΚΑΠΗ ΣΑΜΟΥ.  Εδώ έγινε πραγματικά η υπέρβαση και το ΚΑΠΗ Σάμου μεταφέρθηκε, από παλιό και σχεδόν ακατάλληλο κτίριο, σε χώρους του κτιρίου της Σαμιακής Αγοράς, που παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Σάμου με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου κ. Μ. Αγγελόπουλου.  Έτσι στον 1ο όροφο του κτιρίου μεταστεγάστηκε το Φυσικοθεραπευτήριο και δημιουργήθηκαν σύγχρονες, ζεστές και φιλόξενες αίθουσες, Φυσικοθεραπείας, Κινησιοθεραπείας και Υδροθεραπείας, και με καινούργιο εξοπλισμό. Στον ίδιο όροφο μεταφέρθηκαν και τα Γραφεία του ΝΠΔΔ, που είναι πιο άνετα και εξυπηρετικά.  Στο ισόγειο του ιδίου κτιρίου, σε κατάλληλο και προσβάσιμο σε όλους χώρο, που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Σάμου και που ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε εξ ιδίων πόρων, μεταστεγάσθηκε το κοινωνικό Καφενείο του ΚΑΠΗ Σάμου. Ευρίσκεται στο πλέον κεντρικό σημείο της πόλης και ήμαστε σίγουροι ότι θα αγαπηθεί και θα γίνει σημείο αναφοράς και ψυχαγωγίας από όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ.
Η επιτυχία της ολοκλήρωσης ενός μεγάλου έργου ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.

Κυρίες και Κύριοι, αγαπητά μας μέλη, εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι
Οι εργαζόμενοι στα ΚΑΠΗ φροντίζουν με ιδιαίτερη αγάπη και αλληλεγγύη για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και παράλληλα για την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μελών τους.  Μέσα από τη λειτουργία αυτού του ΚΑΠΗ προσφέρονται στα μέλη του δωρεάν φυσικοθεραπείες και είδη καφενείου, ενημερώσεις σε θέματα υγείας και ιατρικές παροχές, διοργανώνονται εκδηλώσεις, εκδρομές, γλέντια, προγράμματα άθλησης και ομάδες δημιουργίας.
Γι’ αυτό με την ευκαιρία των εγκαινίων, επιθυμώ σφόδρα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εκείνους που εργάζονται καθημερινά, με ανιδιοτέλεια και ακραιφνή αγάπη, ώστε να απολαμβάνουν τα μέλη του ΚΑΠΗ υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Φυσικά δεν νιώθουμε ότι οι προσπάθειές μας έχουν εξαντληθεί, αλλά θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε και να φροντίζουμε με ενδιαφέρον και αγάπη αυτούς που μας μεγάλωσαν με τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.
Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όλους εσάς που ευρίσκεσθε πάντα κοντά μας και μας χαρίζετε την ζεστασιά και την φροντίδα σας, την εμπειρία και την σοφία σας, χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα.        
Σας ευχαριστώ πολύ

Σάμος, 14 Φεβρουαρίου 2017
ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ι. ΠΑΤΣΙΔΗΣ
Υποστράτηγος ε. α. ΕΛ.ΑΣ – Θεολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου