Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Σάμου


 Με επιτυχία έγινε ο χορός των Μικρασιατών
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Σάμου, στη διάρκεια του οποίου εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του εμίρη (σε θεατρική παράσταση) ο οποίος έφερε μαζί του τρεις κοπέλες από το χαρέμι του που ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν την κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου AEOLIS με τις υπέροχες χορευτικές φιγούρες.
 Τον Σύλλογο Μικρασιατών  Ν. Σάμου τίμησαν για ακόμα μια φορά με την παρουσία τους τα μέλη και οι φίλοι, δείχνοντας έτσι, την αμέριστη συμπαράσταση τους, στις δράσεις του συλλόγου και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί στο Νησί.
Συγχαρητήρια στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου οι οποίοι μπόρεσαν και έφεραν κοντά στον σύλλογο όλους τους Μικρασιάτες κρατώντας ζωντανή την μνήμη των Χαμένων Πατρίδων και τον πολιτισμό που έφεραν οι προγονοί τους με την επιστροφή τους Στην Ελλάδα.
 Σημαντικός είναι ο πολιτισμός των προσφύγων της Μ. Ασίας που μπόλιασε στο πέρασμα των χρόνων με τον ντόπιο πολιτισμό και μπόρεσε να μεγαλουργήσει με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Συλλόγων, που χαρακτηρίζονται από ποιότητα.
 Ανάμεσα σε αυτούς τους ποιοτικούς Συλλόγους είναι και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Σάμου που συμβάλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής, στην ανάγκη να διατηρηθούν οι μνήμες και ο πολιτισμός των Μικρασιατών προσφύγων ζωντανές!.
Οι Μικρασιάτες θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους και να διατηρήσουν τις ρίζες και τον πολιτισμό τους ζωντανούς.

Τον χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών τίμησαν με την παρουσία τους ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του επιμελητήριου Σάμου κ. Κυριαζής Γεώργιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σάμου κ. Αμυρσώνης Κωνσταντίνος,  ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου κ. Βαλκαμλής Βασίλειος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Μαυρατζώτης Ελισαίος, ο πρόεδρος ποντίων Σάμου κ. Αβραμίδης Γεώργιος και η αντιπρόεδρος του συλλόγου Θρακομακεδόνων Σάμου κ. Γεροντίδου θεοφίλη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε και υπέροχη τετραμελής ορχήστρα παίζοντας τραγούδια από τις χαμένες πατρίδες της Μικράς Ασίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου