Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου Γιώργος Αβραμίδης αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας μνήμης λέγοντας: Χρέος μας να μην ξεχνάμε και να τιμούμε!

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών
Τους αστυνομικούς που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος τίμησαν ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου, η Τοπική Διοίκηση Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ΙΡΑ Σάμου και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, με μνημόσυνο που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου κ.κ Ευσέβιο το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου 2017, στο μνημείο πεσόντων στον προαύλιο χώρο του  Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης.
Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου Γιώργος Αβραμίδης αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας μνήμης λέγοντας:
Ημέρα μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών.
Και έπεσαν νεκροί την ώρα του καθήκοντος.
Άλλοι σε ένοπλες συμπλοκές και επιθέσεις, άλλοι σε τροχαία δυστυχήματα και άλλοι ως συνέπεια τρομοκρατικών επιθέσεων.
 Για κάποιους οι υπαίτιοι βρέθηκαν, οι δολοφόνοι πιάστηκαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, για κάποιους άλλους όχι.
Για κάποιους, ίσως η δικαίωση να ήρθε, μπορεί για άλλους όχι.
Όλοι τους τιμήθηκαν μετά θάνατον, ως ένα ύστατο χαίρε για την προσφορά τους.
Το αν οι οικογένειές τους πήραν απαντήσεις στα «γιατί»… αυτό είναι ένα θέμα δύσκολο να απαντηθεί και δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει ποτέ.
Χρέος μας να μην ξεχνάμε και να τιμούμε!
 Συνολικά, από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 έως σήμερα έχουν τραυματισθεί θανάσιμα 129 συνάδελφοι εν ώρα Υπηρεσίας.
Σήμερα λόγω του Α’ Ψυχοσάββατου του έτους, που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα Υπηρεσίας Αστυνομικών, σε αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο νωρίς από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους οικογένειες που – ίσως ακόμα και τώρα – να προσπαθούν να σταθούν όρθιοι, συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως ελάχιστη υποχρέωσή μας, είναι να τους τιμούμε και να τους μνημονεύουμε πάντοτε.
Σήμερα 25-2-2017 εδώ στη Σάμο μας, στο Μνημείο πεσόντων Αστυνομικών που με πολύ κόπο και αγάπη επιμελήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας κ. Κυριακός Μουζάκης, τελούμαι Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών.
Κάθε χρόνο,  οι Έλληνες εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί τιμούμε τη μνήμη των συναδέλφων μας, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Έτσι και φέτος τελέσαμε επιμνημόσυνη δέηση με τον ποιμενάρχη μας και οδηγό μας στον δρόμο της εκκλησιάς, της αγάπης και της Αστυνομικής μας οικογένειας Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ.κ Ευσέβιο.
Συγκινητική είναι και σήμερα η παρουσία του κόσμου που έχει αγκαλιάσει πλέον την Ελληνική Αστυνομία και αναγνωρίζει το έργο που επιτελεί σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.
Χρέος μας και ιερή υποχρέωση είναι να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα όλων εκείνων των Αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!
Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τους: θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γεώργιο Κυριαζή, Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Πύραρχο κ. Παναγιώτη Κοτρίδη, από τον πρόεδρο του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου κ. Νικόλαο Βαρούμα, από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου κ. Θωμά Τσιουρή, από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου Στρατηγό εα κ. Δημήτριο Μανωλιάδη, και από τον πρόεδρο της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών ΙΡΑ Σάμου κ. Γεώργιο Αβραμίδη.
Μετά το τέλος της κατάθεσης στεφάνων κρατήθηκε ενός 1 λεπτού σιγή και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση Επιμνημόσυνης Δέησης υπέρ των πεσόντων Αστυνομικών.
Σήμερα λόγω του Α’ Ψυχοσάββατου του έτους, που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα Υπηρεσίας Αστυνομικών, και στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ. Ελευθεριάδης Λάζαρος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου πύραρχος κ. Κοτρίδης Παναγιώτης, Διοικητές Αστυνομικών Τμημάτων και Υπηρεσιών, οι Στρατηγοί ε.α Μανωλιάδης Δημήτριος και Πατσίδης Κυριάκος, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γεώργιος Κυριαζής, ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης, ο πρόεδρος της Σαμιακής Αρωγής κ. Κυριάκος Πατσίδης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Άννη Ανδρεάδου, ο εκπρόσωπος  του Δημοτικού Συνδυασμού Δράσης Ενότητας Προοπτικής Δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού Α.ΚΙ.Σ του Δήμου Σάμου Δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνιος Σίμος, η Δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου κ. Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτριος Βογιατζής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέως Σάμου κ. Νικόλαος Βαρούμας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου φίλων Αστυνομίας κ. Μουζάκης Κυριάκος, εκπρόσωποι ενώσεων και πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που παρέθεσε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Σάμου η Τοπική Διοίκηση ΙΡΑ Σάμου και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου σε όλους τους παρευρισκόμενους, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου AEOLIS

 -------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου