Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Ένα υπέροχο τριήμερο απόλαυσαν στην Κω οι φίλοι και τα μέλη της IPA Σάμου, που βρέθηκαν εκεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από το Σάββατο 18 έως την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2016.

 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Τ.Δ. ΣΑΜΟΥ
Ένα υπέροχο τριήμερο απόλαυσαν στην Κω οι φίλοι και τα μέλη της IPA Σάμου, που βρέθηκαν εκεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από το Σάββατο 18 έως την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2016.
kos1Αφορμή στάθηκε η εκδρομή που διοργάνωσε η ΙΡΑ Σάμου με το τουριστικό γραφείο IKARIADA TRAVEL του κ. Γιάννη Τσακαλωφά δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να περάσουν ένα υπέροχο πολύ όμορφο με γεμάτο εικόνες και εμπειρίες ταξίδι - εκδρομή στο κοσμοπολίτικο νησί της ΚΩ και να το ευχαριστηθούν! ...αναζητώντας τον επόμενο προορισμό! την επόμενη εκδρομή με την ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ.
Να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος της ΙΡΑ Σάμου κ. Αβραμίδης Γεώργιος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή, το τουριστικό γραφείο IKARIADA TRAVEL και τον υπεύθυνο του γραφείου κ. Ευάγγελο Τσακαλωφά που ήταν συνεχώς καθ’ όλο το τριήμερο της εκδρομής μαζί για ότι θα χρειαζόταν, την Dodekanisos Ν.Ε του κ. Σπανού Γεωργίου τον καπετάνιο κ. Λάμπρο Φραγκάκη και το πλήρωμα για την εξυπηρέτηση που παρείχαν καθ όλη την διάρκεια του ταξιδιού δίνοντας ειδικό αναμνηστικό, το λάβαρο της ΙΡΑ Σάμου στον Καπετάνιο ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο Αβραμίδη Γιώργο λέγοντας πως το λάβαρο της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ θα είναι πάντοτε ψηλά αναρτημένο μέσα στο πιλοτήριο του ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ Δωδεκάνησος Πραιντ.
Η Κως, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, με έκταση 290 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μήκος ακτών 112 χλμ., βρίσκεται μόλις 4 μίλια από τις απέναντι ακτές της Ιωνίας. Έχει περίπου 33.000 μόνιμους κατοίκους, αλλά το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται, δεδομένου ότι συρρέουν στο νησί πλήθη τουριστών.
Το τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο του νησιού όπου διέμεναν οι εκδρομείς με την ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ είναι κυρίως η πόλη της Κω όπου βρίσκονται πολλά εστιατόρια, παραδοσιακά καταστήματα, κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχεία. Παρ΄όλα αυτά, στην Κω υπάρχουν πολλά χωριά που επισκεφτήκαμε, όπως το Τιγκάκι, η Κέφαλος, το Μαστιχάρι, το Μαρμάρι, η Ζία, το Ζηπάρι, το Πλατάνι.
1η Ημέρα: Γνωρίσαμε τη γραφική πόλη της Κω με το γηραιότερο Πλάτανο στην Ευρώπη στη σκιά του οποίου λέγεται ότι δίδασκε και έγραψε πολλά από τα συγγράμματά του ο “Πατέρας της Ιατρικής” Ιπποκράτης. Ταξιδέψαμε σε μία άλλη εποχή με μία βόλτα στο Κάστρο των Ιπποτών ή αλλιώς Κάστρο της Νερατζιάς και στη γέφυρα που το ενώνει με την υπόλοιπη πόλη.
Ακόμα ένας περίπατος στη Λεωφόρο των Φοινίκων, αλλά και στα σοκάκια με τα τουριστικά καταστήματα καθώς και στην Πλατεία Ελευθερίας όπου βρίσκεται το τζαμί Ντεφτερντάρ και η κλειστή Δημοτική Αγορά και αμέσως μετά καθίσαμε για ένα χαλαρωτικό καφέ και την απόλαυση ενός τοπικού γλυκού, όπως το φημισμένο γλυκό ντοματάκι.  Το βράδυ σε ταβέρνα δίπλα στην θάλασσα με ζωντανή μουσική το κέφι κράτησε έως αργά τη νύκτα με τραγούδι και χορό.
2η Ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και:
Επίσκεψη από μια ομάδα εκδρομέων σε ένα από τα μακροβιότερα και πιο φημισμένα μνημεία του νησιού, το Ασκληπιείο. Τα τρία επίπεδα του ιερού θεραπευτηρίου και η θέα στη θάλασσα σε συνδυασμό με την ιστορία του Ασκληπιείου μας εντυπωσίασαν. Η ξεναγός μας κ. Χαρούλα, στο χώρο του Ασκληπιείου μας ενημέρωσε και μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την τελετή Αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη.
Στην ξεναγό κ. Χαρούλα δόθηκε από τον ταμία κ. Κουλουτσή Βασίλειο το λάβαρο της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ.
Άλλοι εκδρομείς με τουριστικό σκάφος επισκεφτήκαν διάφορες ακτές του νησιού και την Νίσυρο! τόπος με άγρια ομορφιά, η Νίσυρος σχηματίστηκε από εκρήξεις ηφαιστείου. Αυτό σύμφωνα με την επιστημονική εκδοχή, γιατί η μυθολογία αναφέρει τη δική της. Μια ευχάριστη κρουαζιέρα κατά μήκος των ανατολικών παράλιων της Κω μας οδήγησε στο ηφαιστειακό αυτό νησί. Η μέρα μας στο συγκλονιστικό αυτό νησί συμπεριελάμβανε μια περιήγηση με λεωφορείο στα ορεινά χωριά και σε ένα από τα τελευταία ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας. Το χωριό Μαντράκι του λιμανιού και το όμορφο μοναστήρι της Παναγίας.
Επίσκεψη στο σύγχρονο τουριστικό θέρετρο Καρδάμαινα! που βρίσκεται 29 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κω όπου εκεί άλλοι πήγανε για το μπάνιο άλλοι επισκέφτηκαν τους εμπορικούς δρόμους με τα τουριστικά και άλλοι απόλαυσαν το ουζάκι με τα ντόπια παραδοσιακά μεζεδάκια.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Τιγκάκι όπου και πάλη άλλοι απόλαυσαν το μπάνιο τους και άλλοι τα μεζεδάκια από τα υπέροχα ταβερνάκια της περιοχής.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ εξόρμηση στα ταβερνάκια και τα μπαράκια της πόλης.
3η Ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και:
Πρωινή βόλτα με τα ποδήλατα και άλλοι με το τρενάκι γνωρίζοντας και άλλες γειτονιές και πλευρές του νησιού. Βόλτα μέσα στα στενά δρομάκια της πόλης και διάφορα ψώνια από τα τουριστικά καταστήματα.
Κάπου εδώ τέλειωσε το τριήμερο ελεύθερο αλλά και με πρόγραμμα για όλους εκδρομή της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ αναζητώντας τον επόμενο προορισμό.
Το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο katamaran dodekanisos για επιστροφή στο νησί της Σάμου.
  
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου