Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Οι εκλογικές συμμαχίες στη «ζυγαριά» του ΣΥΡΙΖΑ! Σπουδαία και εποικοδομητική συνάντηση - συζήτηση είχε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Γεώργιος Ελευθερόγλου με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι εκλογικές συμμαχίες στη «ζυγαριά» του ΣΥΡΙΖΑ
Τι ζήτησε ο πρόεδρος για το χωριό του; και τι ζήτησε; ο υπουργός από τον αγαπητό πρόεδρο της μεγάλης δημοτικής κοινότητας Μυτιληνιών.
Σπουδαία και εποικοδομητική συνάντηση - συζήτηση είχε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών κ. Γεώργιος Ελευθερόγλου με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σχέδια επί χάρτου με πιθανούς συμμάχους (από την τοπική αυτοδιοίκηση) έχουν αρχίσει να καταστρώνουν στην Κουμουνδούρου αν και αποφεύγουν, τουλάχιστον δημόσια, να εμπλακούν σε ονοματολογία φωτογραφίζοντας πρόσωπα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν σχέδια ανάπτυξης για τον τόπο τους και είναι αποδεκτοί από την πλειοψηφία αναγνωρίζοντας το έργο τους.  
 Το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, επιταχύνει τις συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος με καταξιωμένα στελέχη από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με όσα συζητιούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κουμουνδούρου, αλλά και στις κατ' ιδίαν συνομιλίες κεντρικών στελεχών του κόμματος, διαπιστώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα. Το πρώτο σενάριο που συζητούν, και είναι το πιο αισιόδοξο, είναι το κόμμα να κερδίσει την αυτοδυναμία, έστω και οριακά.
Τα δεδομένα λένε σε αυτή την περίπτωση είναι ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ και το στίγμα των προθέσεών του έχει και δημόσια κατατεθεί τόσο από τον αρχηγό της όσο και από στελέχη του κόμματος.
«Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, είτε για το σύνολο είτε για επιμέρους τομείς της πολιτικής του, με βάση το πρόγραμμά του, που θα έχει υπερψηφίσει ο ελληνικός λαός».
«Τον περίμενε στη γωνία για τα προβλήματα του Χωριού του»


Μπορεί το πρόσχημα, που έδωσε την ευκαιρία της συνάντησης, να ήταν μια δήλωση πολλών ερμηνειών, του Υπουργού κ. Παναγιώτη ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, αλλά όσοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν καλά τα πλάνα του κ. Γιώργο ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ δεν αιφνιδιάστηκαν, αφού όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «ο πρόεδρος θα περιμένει το τηλεφώνημα από από τον Υπουργό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου