Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν και εφέτος όπως κάθε χρόνο η προσέλευση εκατοντάδων χριστιανών προσκυνητών στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας των Μυτιληνιών, όπου κλήρος και λαός με επικεφαλή τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζο Νικόλαο, τίμησαν με άπειρη ευλάβεια, με πολλή υιική αγάπη και βαθύ σεβασμό, την Παναγία Μητέρα μας.

 Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε, σήμερα Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ Σάμου.
Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν και εφέτος όπως κάθε χρόνο η προσέλευση εκατοντάδων χριστιανών προσκυνητών στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας των Μυτιληνιών, όπου κλήρος και λαός με επικεφαλή τον Αντιπεριφερειάρχη  Σάμου κ. Κατρακάζο Νικόλαο, τίμησαν με άπειρη ευλάβεια, με πολλή υιική αγάπη και βαθύ σεβασμό, την Παναγία Μητέρα μας.
Την Κυριακή 14 Αυγούστου το εσπέρας τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός υπό των Ιερέων του χωρίου Μυτιληνιών.
Πριν το τέλος του εσπερινού έλαβε χώρα η λιτάνευση της Εικόνος της Θεοτόκου, η οποία εναποτέθηκε στον Επιτάφιο, όπου και εψάλησαν τα καθιερωμένα Εγκώμια της Παναγίας.
Στην περιφορά του επιταφίου του Ιερού προσκυνήματος της παναγίας στους Μυτιληνιούς Σάμου και στις εκδηλώσεις παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Κατρακάζος Νικόλαος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Κυριαζής Γεώργιος, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ Σάμου κ. Ελευθερόγλου Γεώργιος, οι πρώην Δήμαρχοι Πυθαγορείου κ.κ Μάρκου Νικόλαος , Κωνσταντινίδης Πολυκράτης και πλήθος πιστών από όλοι τη Σάμο!
Συγχαρητήρια στον ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ που για ακόμα μία φορά στάθηκε πιστός στην παράδοση όπου και Σήμερα την Αγία ημέρα της Παναγίας μας προσέφερε τρία καζάνια γιορτή συμμετέχοντας και με άλλα δρώμενα πολιτιστικά στις εκδηλώσεις του εορτάζοντα Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ Σάμου !.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου