Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

Απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής στο Πυθαγόρειο.Απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ιερά Μονή  Παναγίας Σπηλιανής στο Πυθαγόρειο.
Μία εξαιρετική και πνευματικού περιεχομένου θεία λειτουργία,
(στο πλαίσιο του προγράμματός τους, ''Εκκλησιασμοί σε ιερούς ναούς και μοναστήρια'' του νομού Σάμου), παρακολούθησαν τα μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών, που πραγματοποιήθηκε από τον ιερέα πατήρ Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκη, στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής, σήμερα 26 Ιανουαρίου 2017, (δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων).
Ο ιερέας και οι ιεροψάλτες έψαλλαν Μεγαλυνάρια προς τιμήν της 'Υπεραγίας Θεοτόκου και κατά την περιφορά της Αγίας εικόνας εντός του σπηλαίου όπου ακολούθησαν οι Απόστρατοι κρατώντας την Θαυματουργή εικόνα.
Το ιστορικό αυτό Μοναστήρι, αποτελεί ελάχιστη απόδοση τιμής της Παναγίας Σπηλιανής, στην οποία και είναι αφιερωμένο. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μια ομολογία απόδοσης των ευσήμων σε όλους εκείνους, που με την συμβολή τους και τις προσπάθειές τους κατάφεραν να το αναστυλώσουν και στη συνέχεια να το καταστήσουν κατοικήσιμο, τόπο προσευχής και λατρείας.
Συγχαρητήρια στον ιερέα πατήρ Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκηο οποίος με την ταπεινότητα και εργατικότητα που τον διακρίνει, ανάδειξε την ιστορική αυτή Μονή σε κέντρο προσευχής, λατρείας και πνευματικού ανεφοδιασμού.
Στην πνευματική συζήτηση που ακολούθησε στο Αρχονταρίκι, ο ιερέας πατήρ Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των Αποστράτων της Αστυνομίας. Τόνισε μάλιστα στην προσευχή του, η Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής, να έχει καλά όλους τους Αποστράτους Αστυνομικούς και να τους προστατεύει.
Με αναφορά του ιερέα πατήρ Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκη στις έννοιες της φιλίας και της ομαδικότητας, έκλεισε το προσκύνημα, αντλώντας πλούσια πνευματικά εφόδια.
Μετά τη θεία λειτουργία, στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων, όλο το εκκλησίασμα κεράστηκε καφέ τσάι και διάφορα εδέσματα!.
Τους αποστράτους τίμησε με την παρουσία του στην ιερά μονή Παναγίας Σπηλιανής, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου  κ. Κυριαζής Γεώργιος ο οποίος παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και συμμετείχε στην περιφορά της Αγίας εικόναςέχοντας στο τέλος συζήτηση και ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών κ. Αβραμίδη Γεώργιο και τα μέλη για τις μελλοντικές δραστηριότητες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου