Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Τάκης Παντερλής: Έντονος προβληματισμός! Κυρία Πρόεδρε του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Παραιτηθείτε

Τάκης Παντερλής : Κυρία Πρόεδρε του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Παραιτηθείτε.

Έντονος προβληματισμός στη Γεν. Συνέλευση της Ε.Π.Σ.ΣΑΜΟΥ που έγινε την Κυριακή   02-07-2017 με τα ολιγάριθμα αθλητικά σωματεία έξη(6) τον αριθμό  να ανησυχούν και να διαμαρτύρονται με τα όσα συμβαίνουν και μαθαίνουν (από διαρροές ) στο χώρο του Σαμιώτικου Αθλητισμού όπου λόγο
αθλητικής ανεπάρκειας των διοικούντων διαιωνίζεται μια κακή , κάκιστη άσκηση δημόσιας   διοίκησης  η οποία θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη καταστροφή του αθλητισμού  στο κατά τ’ άλλα όμορφο νησί μας.
 Διάχυτη η ανησυχία διότι κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει , ούτε οι ίδιοι οι διοικούντες, οι  οποίοι άλλα λένε σε συνεντεύξεις άλλα αποφασίζουν σε Διοικητικά συμβούλια και άλλα με παρεμβάσεις τρίτων οδηγούνται να πράξουν .  Έως πότε όμως θα είμαστε θεατές και  θα ανεχόμαστε ανθρώπους  οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τα οποία τους έχουν ανατεθεί ;  Ο Δήμαρχος πιστεύω ότι πρέπει να πάρει θέση και να σταματήσει αυτό που συμβαίνει δίνοντας τις κατάλληλες  λύσεις,  δείχνοντας έτσι ότι όντως τον προβληματίζει η κατάσταση αλλά και έχει την βούληση να την διορθώσει.      
Η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ σε πρόσφατη συνέντευξή της προσπάθησε να καθησυχάσει  τον αθλητικό κόσμο με όμορφα λόγια και με ενέργειες οι οποίες  θα γίνουν και θα αποδώσουν  σε αόριστο χρόνο και υπό  συνθήκες.   Τίποτα όμως δεν πρόκειται απ’όσα αναφέρει στη συνέντευξή της δεν πρόκειται να γίνει αφού μέσα σε λίγες μέρες από την συνέντευξη της τα πάντα έχουν ανατραπεί.      Όμως εκτός του αλαλούμ  των θεμάτων των αθλητικών εγκαταστάσεων το ίδιο συμβαίνει και στα διοικητικά όπου μετά από τρία χρόνια αυτής της Δημοτικής Αρχής τώρα πανηγυρίζει ότι έφτιαξε Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) αλλά δεν μπορεί να εφαρμοσθεί διότι δεν υπάρχει Υπηρεσιακό Συμβούλιο να το εγκρίνει.  Αυτό σημαίνει ότι ούτε και με τον σημερινό  Δήμο θα έχουμε  ΟΕΥ αφού στο 2017 δεν υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση για πρόσληψη υπαλλήλων τους οποίους ευαγγελίζεται στη συνέντευξη της .Ούτε και το 2018 θα έχουμε δυνατότητα διότι  εάν έως την ψήφιση του νέου Προϋπολογισμού που δεν είναι μακριά δεν έχουμε έγκριση του ΟΕΥ,  το θέμα θα πάει για την επόμενη Δημοτική Αρχή.
Και μ’ αυτά και με τ’ άλλα πέρασαν κάποια δέκα,  δέκα πέντε χρόνια ζωής του ΔΟΠΠΟΝΑΣ που ως ΝΠΔΔ είναι η εξαίρεση του κανόνα στο Πανελλήνιο αφού  δεν έχει Οργανισμό, άρα δεν μπορεί να διοικηθεί, άρα και ο Κανονισμός Λειτουργίας που λέει ότι ψήφισε δεν μπορεί να εφαρμοσθεί . Από ποιόν θα εφαρμοσθεί όμως χωρίς διοικητικό και τεχνικό προσωπικό;   Και καλά όλα αυτά , ακούγονται όμως για κάποια 250.000 ευρώ επιχορήγηση από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου καθώς και άλλα από την ΓΓΑ για έργα αποκατάστασης στο γήπεδο  ποδοσφαίρου Βαθέως και τα υπόλοιπα γήπεδα. Ποιος θα προστατέψει όμως τα έργα που γίνονται με χρήματα του Ελληνικού λαού χωρίς προστασία και υποστήριξη και λογικά καταστρέφονται αφού τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια δεν οργάνωσαν το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου;  Οι ευθύνες είναι τεράστιες και πρέπει να αποδοθούν στους υπεύθυνους.    Φτάσαμε στο σημείο και αυτό είναι πολύ σοβαρό,  παράγοντες και προπονητές ποδοσφαίρου και στίβου να είναι σε διαρκή αντιπαράθεση  και διαπληκτισμούς .
Στις 8-6-2017 είχαμε συνέντευξη προπονητή στίβου ο οποίος παρά τις καταγγελίες προς όλες τις Δημοτικές αρχές τελικά επισκέφτηκε  τον Δήμαρχο να ευνοήσει το άθλημά του . Έτσι θα προχωρήσουμε ; Αθλητικός αυτοματισμός; Δεν λέω ότι δεν έχει δίκιο και βέβαια έχει , την αδυναμία όμως των Δημοτικών αρχών για παροχή αθλητικών εγκαταστάσεων στα αθλητικά σωματεία και γενικότερα στους Δημότες  δεν θα την κάνουμε αιτία αντιπαλότητας .   Και από την άλλη πλευρά  οι παράγοντες ποδοσφαίρου λένε ότι οι αθλητές  στίβου έχουν  καταστρέψει τον συνθετικό χλοοτάπητα ποδοσφαίρου στο βαθύ  διότι κάνουν ρίψεις με ακόντιο, σφαίρα και σφύρα κάτι που απαγορεύεται σε συνθετικούς χλοοτάπητες.
 Αυτά όμως είναι θέματα και προβλήματα που λύνει ένας σωστά δομημένος Αθλητικός φορέας με ΟΕΥ και Κανονισμό. Κάτι το οποίο στο Δήμο Σάμου είναι ανύπαρκτο ο οποίος αντί να λύνει τα προβλήματα εξ’ αιτίας της άγνοιας (επί του αντικειμένου) των συμβούλων τα δημιουργεί.
Εν κατακλείδι   όμως ένας ολόκληρος Δήμος χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι έχουν δικαίωμα στην άθληση δεν μπορεί να είναι έρμαιο των πολλών απογοητεύσεων της Προέδρου του ΔΟΠΠΟΝΑΣ όπως ομολογεί στην τελευταία της συνέντευξη (6-6-2017)  και οι οποίες την κάνουν πιο δυνατή να ξεκινήσει πιο δυναμικά . Αυτά όμως στην προσωπική σας ζωή κα Πρόεδρε είναι σωστά και να τα κάνετε,  ξαναξεκινώντας πιο δυναμικά όπως λέτε , στη Δημόσια ζωή του τόπου όμως που οριστήκατε να υπηρετήσετε η απογοήτευση οι οποίες δυστυχώς  είναι πολλές και επαναλαμβανόμενες σε οδηγούν σε παραίτηση. Σε παραίτηση την οποία εάν δεν έχετε την ευθιξία να την υποβάλετε εσείς θα πρέπει να σας την ζητήσει ο Δήμαρχος Σάμου. Παρά την εκτίμηση ως προς τον άνθρωπο και επιστήμονα της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν μπορείτε ούτε εσείς ούτε και το Διοικητικό σας Συμβούλιο να ανταποκριθείτε  στις απαιτήσεις των θέσεών σας.
Κυρία Πρόεδρε του ΔΟΠΠΟΝΑΣ συζητώντας και ακούγοντας τον  κόσμο τον απλό αθλητικό κόσμο ο οποίος από το  DNA του στη Σάμο είναι εσωστρεφής και δεν εκδηλώνετε εύκολα ,  πιστεύοντας όμως και εγώ προσωπικά τα ίδια μαζί τους σας λέω ότι το μεγαλύτερο καλό που έχετε να κάνετε απέναντι στην Νεολαία την οποία επικαλείστε και για την οποία δέχεστε ότι έχετε μεγάλη ευθύνη   ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ .        
Είναι ίσως η καλύτερη υπηρεσία την οποία μπορείτε να προσφέρετε στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΌ Της Σάμου.
  Με  εκτίμηση
  Παντερλής  Τάκης
  Γ. Γραμματέας  Α.Ο. Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου