Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Η ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ» του ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ πραγματοποίησε εκδρομή των μελών των 2 ΚΑΠΗ τις απογευματινές ώρες της 1ης Οκτωβρίου στους Μυτιληνιούς Σάμου, όπου τους τίμησε, εκτός των άλλων, με την προσφορά γλυκών και διασκέδαση στην πλατεία του χωριού μέχρι αργά το βράδυ.


 Φωτογραφίες από το αρχείο του κ. Γεώργιου Αβραμίδη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ                                                                Σάμος: 03/10/2016
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ                                                                                                    
Ν.Π.Δ.Δ. « ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ»

                                                                                           ΠΡΟΣ:  MME
                                                                                                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η 1η Οκτωβρίου υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1990 ως «Παγκόσμια Ημέρα  για την Τρίτη Ηλικία», προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, αλλά ταυτόχρονα και να επισημάνει τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν.
Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ» του ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ, την ημέρα αυτή, έχοντας ως στόχο να αναγνωρίσει τη συμβολή των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Δήμου και προκειμένου να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, ψυχαγωγίας και αναψυχής της Τρίτης Ηλικίας, πραγματοποίησε εκδρομή των μελών των 2 ΚΑΠΗ τις απογευματινές ώρες της 1ης Οκτωβρίου στους Μυτιληνιούς Σάμου, όπου τους τίμησε, εκτός των άλλων, με την προσφορά γλυκών και διασκέδαση στην πλατεία του χωριού μέχρι αργά το βράδυ. Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μυτιληνιών, τους τίμησε προσφέροντας τηγανίτες.                                                                                                                  
Τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας δεν είναι απόμαχοι της ζωής, αλλά αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για κάθε κοινωνία, που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη συνολική κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη.
Στη σύγχρονη εποχή τα άτομα αυτά διαδραματίζουν έναν όλο και σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και γνώσεών τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.
Αυτού του είδους η συμβολή των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στη σύγχρονη κοινωνία, μπορεί να εξασφαλισθεί μόνον εάν διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής.
Γι αυτό ο Δήμος Σάμου, δια μέσου του Ν.Π.Δ.Δ.  «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ», με τις υφιστάμενες υπηρεσίες προστασίας ηλικιωμένων, όπως είναι τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.ά., αποσκοπεί στην κοινωνική και οικονομική στήριξη των ηλικιωμένων ατόμων, στην εξασφάλιση της αυτόνομης διαβίωσής τους, την παραμονή τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον και την διατήρηση της ψυχοσωματικής τους υγείας.

H η 1η Οκτωβρίου 2016 (Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας) μας βρήκε στους Μυτιληνιούς στην προγραμματισμένη εκδρομή μας! (120 συμμετοχές).  Την εορτάσαμε όλοι μαζί!
                                                                                                 
                  Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σοφή παροιμία:
«Αυτά που βλέπει ένας παππούς, όταν κάθεται στο έδαφος, ένας νέος δεν μπορεί να τα δει ακόμη κι αν κάθεται πάνω σε ένα δέντρο».

                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                   ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ι. ΠΑΤΣΙΔΗΣ 


Φωτογραφίες από το αρχείο του κ. Γεώργιου Αβραμίδη

ΚΑΠΗ Καρλοβάσου!. Ένα άλλο ΚΑΠΗ με χαμόγελο! ευγένεια! αγάπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου