Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου στη Ρόδο, εγκαινιάστηκαν οι εργασίες του "Κολλεγίου-Συνέλευσης των Δημάρχων" Φωτογραφίες από το αρχείο του κ. Γεώργιου Αβραμίδη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σάμος, 03/10/2016
                               ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
                                                 
Ταχ. Δ/νση:
Ταχ. Κώδικας:
Τηλέφωνο:
FAX :
Email:
Πλατεία Δημαρχείου
831 00  Σάμος
22733 - 50101
22730 - 24401


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου στη Ρόδο, εγκαινιάστηκαν οι εργασίες του "Κολλεγίου-Συνέλευσης των Δημάρχων", μιας χρήσιμης πλατφόρμας ανταλλαγής ιδεών, απόψεων και προτάσεων πάνω στις βάσεις συνεργασίας που τέθηκαν στην πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των ελληνικών πόλεων (Αθήνα, Αίγινα, Θήβα, Κάρπαθος, Κύθηρα, Λάρνακα, Μύκονος, Πάρος, Ρέθυμνο, Ρόδος, Σάμος, Σπέτσες, Σύρος, Ύδρα). Ο Δήμαρχος Σάμου, ως μέλος του Κολλεγίου Δημάρχων, συμμετείχε στις εργασίες της συνεδρίασης κατά την οποία εξετάστηκαν οι δυνατότητας κοινών προγραμμάτων πολιτισμού που θα περιλαμβάνουν την χρηματοδότηση μιας μεγάλης δράσης από κάθε υποψήφια πόλη/τόπο. Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος εισηγήθηκε, δε, την υιοθέτηση του θεσμού της "Ελληνικής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας", μια πρόταση που περιλαμβανόταν και στη δέσμη ιδεών του φακέλου υποψηφιότητας της Σάμου "Πυθαγόρειο Θεώρημα του Πολιτισμού".
          Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Εκ του Δήμου Σάμου

 
 Φωτογραφίες από το αρχείο του κ. Γεώργιου Αβραμίδη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου