Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων στο Πυθαγόρειο της Σάμου!


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων στο Πυθαγόρειο της Σάμου!

Ο καλός καιρός βοήθησε και τα Θεοφάνεια στο Πυθαγόρειο γιορτάστηκαν και φέτος με ιδιαίτερη Λαμπρότητα!.

Η Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου τίμησε με μεγαλοπρέπεια τον εορτασμό της ημέρας των Θεοφανείων. 
Μετά την Δοξολογία που εψάλη από τον παπά Μανώλη και τους ιεροψάλτες Νικόλαο Παντελούκα και Γεώργιο Φώκο στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, η Φιλαρμονική του Πυθαγορείου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου  Γεώργιο Κουκούλη, συνόδευσε τον Σταυρό, τον ιερέα, καθώς επίσης και τους επισήμους προς το κεντρικό Λιμάνι του Πυθαγορείου και στον χώρο όπου εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τον καθαγιασμό των υδάτων
Περισσότεροι από δέκα Πυθαγοριώτες αψήφησαν τα παγωμένα νερά και μόλις ο ιερέας του Πυθαγορείου παπά Μανώλης έριξε τον Σταυρό στην θάλασσα από ελλιμενισμένη βάρκα, βούτηξαν στη θάλασσα από τον κεντρικό λιμενοβραχίονα.
Τον Σταυρό έπιασε ο Γεώργιος Πασχάλης του Γεράσιμου, αψηφώντας τα παγωμένα νερά.
Από την πλευρά του, ο ιερέας του Πυθαγορείου παπά Μανώλης έκανε δώρο στον νεαρό ένα σταυρό και όπως δήλωσε στην συνέχεια, «αν σταθούμε στην πίστη μας και στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, τότε θα βγούμε όλοι νικητές».
Ο Γεώργιος Πασχάλης του Γεράσιμου είπε πως «είναι ευλογία που κατάφερα να πιάσω τον Σταυρό και εύχομαι στον κάθε άνθρωπο να βρει τον δρόμο του».
 Ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Βαλκαμλής, μετά το τέλος της τελετής, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. 
Η πρόεδρος της Κοινότητας Πυθαγορείου κ. Φιλιώ Βλαχοπούλουτόνισε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος να δώσει  δύναμη και κουράγιο σε όλους μας για να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη χρονιά που έχουμε μπροστά μας».
Αμέσως μετά στον ίδιο χώρο του Λιμανιού, η πρόεδρος της Κοινότητας Πυθαγορείου κ. Φιλιώ Βλαχοπούλου, παρουσία εκατοντάδων δημοτών έκοψε την βασιλόπιτα της κοινότητας Πυθαγορείου και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες της και επισκέπτες του νησιού που βρέθηκαν στις εκδηλώσεις για τον καθαγιασμό των υδάτων στο Πυθαγόρειο της Σάμου.
Ακολουθούν σε λίγο πολλές φωτογραφίες!. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου