Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Εορτάστηκαν με τσουχτερό κρύο και παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών τα Θεοφάνια στη Σάμο.

 
Εορτάστηκαν με τσουχτερό κρύο και παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής τα Θεοφάνια στη Σάμο.
Παρά το τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνια γιορτάσθηκαν με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη και ακολούθησε στη συνέχεια η τελετή του αγιασμού των υδάτων στην προβλήτα του Λιμανιού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσέβιο.
Το δριμύ ψύχος δεν εμπόδισε τους 5 τολμηρούς κολυμβητές, που έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να ανασύρουν τον τίμιο σταυρό.
Παρουσία του Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ ταξιάρχου κ. Βιτετζάκη Δημοσθένη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στη Σάμο.
Στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στη Σάμο παρέστη σήμερα ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ ταξίαρχος κ. Βιτετζάκης Δημοσθένης, ο βουλευτής Σάμου κ. Σεβαστάκης Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κατρακάζος Νικόλαος, ο Δήμαρχος κ. Αγγελόπουλος Μιχάλης, ο Λιμενάρχης Σάμου Αντιπλοίαρχος κ. Κωνσταντέλης Νικόλαος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου Πύραρχος κ. Κοτρίδης Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μαυρατζώτης Ελισαίος, ο πρόεδρος της Σαμιακής Αρωγής κ. Πατσίδης Κυριάκος, Δημοτικοί και περιφερειακοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Συλλόγων, πρόεδροι Ενώσεων, πρόεδροι Τοπικών Διοικήσεων και πλήθος κόσμου.
Πέντε τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν για τον τίμιο σταυρό
 Παρά το τσουχτερό κρύο, 5 τολμηροί κολυμβητές αψήφησαν την παγωνιά και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον τίμιο σταυρό και να πάρουν τις ευλογίες του Μητροπολίτη Σάμου.
Το σταυρό έπιασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Στρατιωτικός, Ηλίας Μουτζούρης ο οποίος τιμήθηκε αμέσως μετά από τον Μητροπολίτη Σάμου κ.κ Ευσέβιο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου