Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Αποσύρεται ο Στέλιος Θάνος από την ενεργό ¨πολιτική¨ δράση μετά από 30 περίπου χρόνια προσφοράς στα δρώμενα του τόπου;.


 Πλησιάζει το «Τέλος αυλαίας» για τον Στέλιο Θάνο;

Στέλιος Θάνος, το αγαπητό παιδί των δημοτών του Δήμου Σάμου αλλά και κατοίκων των νησιών Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.
 
Ακούγεται πως ναι. Μιλάμε φυσικά για αυτόν τον σπουδαίο ΑΝΘΡΩΠΟ και λάτρη του τόπου μας που πρόσφερε για αυτόν τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Για τον Στέλιο Θάνο μας.
Ακούγεται έντονα τελευταία πως ο αγαπημένος αιρετός και γνωστός όλων των Σαμιωτών αποσύρεται από την ενεργό ¨πολιτική¨ δράση μετά από 30 περίπου χρόνια προσφοράς στα δρώμενα του τόπου.

 
Ένας αυτοδιοικητικός που έχει αφιερωθεί ψυχή και σώμα όλα αυτά τα χρόνια στους κατοίκους του νομού. Πάντα αξιοπρεπής πάντα φιλάνθρωπος πάντα προσγειωμένος.
Διετέλεσε Αντινομάρχης από το 2002 -2010 και Δήμαρχος Σάμου από το 2011 έως το Σεπτέμβρη του 2014 στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο του «νησί και Δήμος» που προέκυψε από την συνένωση 4 Δήμων: Βαθέος, Πυθαγορείου,Μαραθοκάμπου και Καρλοβάσου.
Επωμιζόμενος βαρύ φορτίο και «παλιές αμαρτίες» κατάφερε να βάλει πάρα πολλές διαφορετικότητες σε μια κοινή συνισταμένη αυτή της εύρυθμης, έντιμης και δημοκρατικής λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Σάμου.
Παρέδωσε μεγάλο έργο ως διοίκηση στους πολίτες της Σάμου. Ο κόσμος τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια και τώρα ετοιμάζεται από ότι ακούγεται για την αποχώρηση του από την ενεργό δράση με άμεσο αντικαταστάτη τον έμπειρο κ. Γιάννη Σαγκιώτη.
Πάντα ήταν λάτρης της συγκρότησης συνδυασμών με χαρακτήρα ανεξάρτητο, προοδευτικό, δημοκρατικό χωρίς διαχωριστικές γραμμές χωρίς συμπάθειες ή αντιπάθειες. Πάντα ήταν οπαδός μια συμπαράταξης ανθρώπων με ήθος, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά, ώστε  να αντιμετωπίζονται οι απαιτήσεις των καιρών.
Φάνηκε πως πολλές φορές πλήρωσε ακριβά την υπέρμετρη εμπιστοσύνη και καλοσύνη του σε πρόσωπα λόγω της ευγενούς φυσιογνωμίας του.

 
 Ενεργούσε πάντα χωρίς κομματικές  περιχαρακώσεις ή λογικές και διαιρέσεις του παρελθόντος αλλά  με συλλογική προσπάθεια αλληλεγγύης. Σε πάρα πολλά κατάφερε να αλλάξει  την στασιμότητα του νησιού μας με μελέτες, έργα και εξασφάλιση κονδυλίων για αυτά.
Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή αλλά και η επόμενη δημοτική αρχή θα αναγνωρίσουν την προσφορά του Στέλιου Θάνου και θα τον τιμήσουν όπως επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου