Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ.

Ελπιδοφόρα και γεμάτη με υγεία, αγάπη, κατανόηση και σεβασμό στον πόνο και στις δυσκολίες του συνανθρώπου ήταν η ευχή που κυριάρχησε νωρίς το βράδυ της Κυριακής στην διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου. 


ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ.
Η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του Μυλωνά "Η ΜΠΥΡΑ" όπου η κυρίες Αγγέλα και Ελένη υποδέχτηκαν με ευγένεια! χαμόγελο! και αγάπη! όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Την πίτα ευλόγησε ο σεβάσμιος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου πατέρας Γεώργιος Αρχοντούλης παρουσία του πρώην προέδρου της κοινότητας γεωπόνου κ Αμυρσώνη Γιακουμή, του διευθυντή των ΕΛΤΑ Σάμου κ Γρηγόρη Σαχίνογλου, του δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Σάμου κ Τριανταφύλλου Νίκου, του προέδρου της τοπικής διοίκησης Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ΙΡΑ Σάμου κ. Αβραμίδη Γεωργίου, πλήθους ενοριτών, κατοίκων του χωριού.
Ο πατέρας Γεώργιος Αρχοντούλης ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά στους πιστούς ενώ αναφέρθηκε στους σκοπούς της εκδήλωσης που διεξάγεται κάθε χρόνο για την ενίσχυση του έργου του Ιερού Ναού.
Σημειωτέον ότι στην εκδήλωση υπήρξε λαχειοφόρος, τα έσοδα της οποίας διατίθενται κάθε χρόνο για την εκτέλεση έργων στον ενοριακό Ναό. 
Υποδειγματική φιλοξενία από την υπεύθυνη της επιτροπής κα Ξένια Χατζηνικολάου η οποία διεξήγαγε άριστα την λαχειοφόρο με τα 68 δώρα. 
Το κλίμα εξαιρετικό, ανθρώπινο μοναδικό… Χαρακτηριστικό της αγαστής συνεργασίας μεταξύ εκκλησιαστικού συμβουλίου και κατοίκων. 
Πλούσια και πολλά εδέσματα σπιτικά, πολλά δώρα και εκπλήξεις από τον δραστήριο ιερέα, πατέρα Γεώργιο Αρχοντούλη! με πολύ αγάπη ακόμη και τραγούδι από όλους τους παρευρισκόμενους!. 
Ένα πολύ ωραίο βιβλιαράκι με Υμνογραφικά κείμενα του Αγίου Νικολάου μοίρασε σε όλους τους παρευρισκόμενους ο πάτερ Γεώργιος. 
Σε πολύ όμορφο περιβάλλον συζητήθηκαν διάφορα θέματα της εκκλησίας του χωριού, ενώ πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις αναμένονται να μας εκπλήξουν στο εγγύς μέλλον από την εκκλησιαστική επιτροπή και τους ενορίτες που είναι πάντοτε κοντά στην εκκλησία και τον αγαπημένο τους δραστήριο ιερέα, πατέρα Γεώργιο Αρχοντούλη! ο οποίος ήταν και ο τυχερός της βραδιάς κερδίζοντας το φλουρί στη βασιλόπιτα.
 Κέρδισε το φλουρί στη βασιλόπιτα και ιδού και η απόδειξη!


 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου