Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκ του Δήμου: Παρέμβαση υπέρ της «Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου» κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δήμος Σάμου για την ακύρωση της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά στην μετατροπή των Οινοποιητικών Συνεταιρισμών της νήσου Σάμου και της Ένωσης τους.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣάμος, 21/09/2016
                                              
          
  
Ταχ. Δ/νση:
Ταχ. Κώδικας:

Τηλέφωνο:
FAX :
E-mail:
Πλατεία Δημαρχείου
831 00  Σάμος

22733 - 50101
22730 - 24401
   
       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Παρέμβαση υπέρ της «Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου» κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δήμος Σάμου για την ακύρωση της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά στην μετατροπή των Οινοποιητικών Συνεταιρισμών της νήσου Σάμου και της Ένωσης τους.
            "Ο Δήμος Σάμου αποδεικνύει έμπρακτα και με τεκμηριωμένες θέσεις την συμπαράστασή του στους αγώνες της Ένωσης, των παραγωγών και των συνεταιριστών του νησιού μας. Η πολιτεία οφείλει να εξαντλεί τα υπάρχοντα μέσα -σύμφωνα και με την αρχή της αναλογικότητας-  για την υποστήριξη και την προαγωγή ενός ιστορικού τοπικού προϊόντος, όχι με δογματισμό αλλά με επιχειρήματα, και να φροντίζει εκ των προτέρων για τα απαραίτητα θεσμικά μέτρα, μέσω της εκπόνησης εμπεριστατωμένων μελετών. Δεν μπορεί να υποκύπτει χωρίς διεκδίκηση και μάχη."
            Η αίτηση παρέμβασης θα συζητηθεί την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016.


Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου