Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Θετικός στο πρώτο τεστ ελονοσίας βρέθηκε μετανάστης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σάμου.

Θετικός σε ελονοσία στο ταχύ τεστ μετανάστης

Θετικός στο πρώτο τεστ ελονοσίας  βρέθηκε μετανάστης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σάμου.
  πηγή: http://samiakonvima.blogspot.gr
Ο γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ, κος Μάνος Λογοθέτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αρμονία» και στο Μάνο Στεφανάκη είπε πως το ταχύ τεστ βγήκε θετικό και γίνεται έλεγχος με άλλα τεστ, προσθέτοντας πως το πιο πιθανόν είναι το κρούσμα να κατηγοριοποιηθεί ως «εισαγόμενο».

 «Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως στην ελονοσία υπάρχουν δύο ειδών νόσοι, η εισαγόμενη και η εγχώρια. Εισαγόμενη σημαίνει πως προϋπήρχε πριν έρθει εδώ και έχει τη δυνατότητα ενδεχομένως να τη μεταφέρει Εγχώριο σημαίνει πως ήταν υγιής και ξαφνικά εμφάνισε τη νόσο, που σημαίνει πως την κόλλησε κατά την παραμονή του εδώ», είπε ο κος Λογοθέτης και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η ελονοσία είναι μια νόσος που θεραπεύεται. Το καλό είναι πως έχουν γίνει ψεκασμοί για τα κουνούπια. Επιπλέον έγινε έρευνα από το γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών, με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει εδώ ο τύπος κουνουπιού που μεταδίδει τη νόσο και δεν βρέθηκε στη Σάμο. Κατά 99% είμαστε σίγουροι πως δεν έχουμε μετάδοση της νόσου».

Ο κος Λογοθέτης τόνισε πως αναμένονται και οι υπόλοιπες εξετάσεις και επισήμανε πως το περιστατικό δηλώθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο απο το νοσοκομείο Σάμου.

 πηγή: http://samiakonvima.blogspot.gr
http://samiakonvima.blogspot.gr/2016/09/blog-post_3.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου