Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκ του Δήμου Σάμου: Δεν είναι κάτι για το οποίο επιχαίρουμε , αλλά η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να κινηθεί μέσα στα συγκεκριμένα νομοθετικά πλαίσια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣάμος 21/09/2016Ταχ. Δ/νση:
Ταχ. Κώδικας:

Τηλέφωνο:
FAX :
E-mail:
Πλατεία Δημαρχείου
831 00  Σάμος

22733 - 50101
22730 - 24401ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητέ κύριε/-α που επιλέγετε την ανωνυμία πίσω από το «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Και μόνο η επιλογή της ανωνυμίας σας, την στιγμή που επιθυμείτε να κάνετε δημόσιες παρεμβάσεις, δημιουργεί πλείστα όσα ερωτηματικά.
Υπάρχει κάτι που προσπαθείτε να κρατήσετε κρυφό από τους αναγνώστες σας για κάποιο λόγο; Προς τι η επιλογή της ανωνυμίας σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, στο οποίο επιτρέπονται να ακούγονται και οι πλέον ακραίες απόψεις;
Προφανώς και με δεδομένο ότι στην Ελληνική Δημοκρατία κανείς δεν διώκεται για την έκφραση των απόψεών του, η επιλογή σας για ανωνυμία μπορεί να αποδοθεί μόνο σε ευθυνοφοβία, στην αποφυγή δημόσιου διαλόγου, (διότι εποικοδομητικός διάλογος δεν μπορεί να γίνει χωρίς να γνωρίζει κανείς τον συνομιλητή του) και σε προσπάθεια να μην αποκαλυφθούν τυχόν αλλότρια συμφέροντα που προσπαθείτε, ίσως, να εξυπηρετήσετε.

Σε παλαιότερη απάντησή σας σε σχόλιο αναγνώστη σας, τον καλούσατε να σας κοινοποιήσει ο ίδιος τα στοιχεία τα οποία αντέκρουαν την εκφρασθείσα θέση σας, αναφέροντας μάλιστα ότι ο ρόλος σας περιορίζεται στην δημοσίευση όσων περιέχονται σε γνώση σας, χωρίς να διασταυρώνετε το αν ισχύουν ή όχι.
Αυτό και μόνο αποτελεί αιτία προβληματισμού, αφού ο τρόπος που προσδιορίζει κανείς τον εαυτό του και την εργασία του λέει πολλά, για την βαρύτητα των απόψεων και των τοποθετήσεών του.

Στα πλαίσια αυτά, δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι, αβασάνιστα, επιλέξατε όχι μόνο να υιοθετήσετε την άποψη ενός συνδημότη μας, αλλά σπεύσατε να υπερθεματίσετε.
Κατά την πάγια και προσφιλή τακτική σας, δεν μεριμνήσατε να ενημερωθείτε για τα πραγματικά δεδομένα, αλλά επιλέξατε να αγνοήσετε ακόμη και το από 15/09/2016 Δελτίο Τύπου του Δήμου σχετικά με την ειλημμένη υποχρέωση του Δημάρχου να παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για, την ηθική, κυρίως, στήριξη παιδιών ευπαθών οικογενειών του νησιού μας, στο Δημοτικό Κατάστημα στις 14/09/2016 και ώρα 18.30.

Με αφορμή το εμπαθές  και καθαρά υποκινούμενο κείμενό σας,  της 16/09/2016, το οποίο, κινείται πέραν των ορίων οποιασδήποτε εποικοδομητικής  κριτικής  και άσκησης υπεύθυνης αντιπολίτευσης και το οποίο βρίθει ανακριβειών και λαϊκίστικων ψευτοδιλημμάτων του τύπου «είστε υπέρ της προσπάθειας μουσουλμανοποίησης της χώρας», θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
1.    Η Δημοτική Αρχή έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες και διακατέχεται από δημοκρατικές αρχές, στην άσκηση της εντολής που πήρε από τους συνδημότες μας. Η Δημοτική  Αρχή διαθέτει εκλεγμένους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, οι οποίοι αποφασίζουν για τις υποθέσεις του τόπου. Ως εκ τούτου σας επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς περί αυλικών και σας καλούμε να γνωστοποιήσετε στην σαμιακή κοινωνία όχι μόνο την ταυτότητά σας, αλλά και   την αυλή την οποία φαίνεται ότι υπηρετείτε.
2.    Η άποψη σας σχετικά με την ωριμότητα του λαού να αποφασίσει το ποιος θα διαχειριστεί τα του τόπου του, τόσο σε τοπικό όσο και κρατικό επίπεδο, είναι άκρως απαξιωτική και αντιδημοκρατική και υποδηλώνει μια ελιτίστικη θεώρηση της κοινωνίας, η οποία, όποτε επικράτησε, οδήγησε σε παγκόσμιες καταστροφές και στην στέρηση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Τέτοιου είδους απόψεις συνάδουν με τακτικές καμαρίλας, επιλογές που γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και συμβάλλουν στην δημιουργία απολυταρχιών και σκληρά ταξικών καθεστώτων.
Σας καλούμε να αναθεωρήσετε και να ζητήσετε συγγνώμη από τους συμπολίτες μας.
3.    Ως ελάχιστο δείγμα υπευθυνότητας, εφόσον διεκδικείτε για τον εαυτό σας το αλάθητο, την μοναδική γνώση της αλήθειας και το δικαίωμα της δημόσιας παρέμβασης,  οφείλετε αφενός μεν να παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα και τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής, αφετέρου δε να μην διαστρεβλώνετε τις θέσεις της. Η Δημοτική Αρχή ουδέποτε έκρυψε ή ωραιοποίησε τις συνέπειες του προσφυγικού / μεταναστευτικού ζητήματος.
Το θέμα έχει συζητηθεί στα αρμόδια συλλογικά δημοτικά όργανα και η ξεκάθαρη θέση που έχει υιοθετηθεί από το 2015 αποτυπώνεται στο σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επαναδιατυπώθηκε και στο από 05/09/2016 πρόσφατο Δελτίο Τύπου, το οποίο και αυτό επιλέξατε να αγνοήσετε. Η θέση αυτή δε, είναι και πάγια και μοναδική και μεταφέρεται επίμονα και συστηματικά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, εθνικά και ευρωπαϊκά.
Βεβαίως και αποτελεί δικαίωμά σας ο τρόπος που επιλέγετε να ενημερωθείτε και τι επιλέγετε να προβάλλετε. Σας υπενθυμίζουμε όμως ότι η ελλιπής – επιλεκτική ενημέρωση οδηγεί σε σαθρά και ανυπόστατα επιχειρήματα που δεν συμβάλλουν ούτε στον δημόσιο διάλογο ούτε στην διαμόρφωση/σύνθεση υπευθύνων θέσεων.
4.    Τέλος, όσον αφορά στον αυτόκλητο ρόλο σας του συνηγόρου του κου Βασιλείου, σας παραπέμπουμε στην ανοικτή επιστολή που του απευθύνουμε.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή, έχει πλήρη εμπιστοσύνη, (προφανώς σε αντίθεση με εσάς), στους πολίτες και στους  αιρετούς εκπροσώπους της κοινωνίας του Καρλοβάσου, τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο Δημοτικής Κοινότητας.
Σας διαβεβαιούμε ότι δεν έχετε το αποκλειστικό προνόμιο της γνώσης των προβλημάτων είτε του Καρλοβάσου, είτε της Δυτικής Σάμου.
Τα προβλήματα και γνωστά είναι και γίνονται προσπάθειες ιεραρχικής επίλυσής των, μέσα σε ένα εξαιρετικά αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, λόγω της παρατεταμένης δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και την οποία φαίνεται ότι δεν λαμβάνετε υπόψη σας, ίσως γιατί δεν σας έχει πραγματικά αγγίξει.

Κατανοούμε, ότι οι διαδικασίες οικονομικής διαχείρισης, προμηθειών και υλοποίησης δημοσίων έργων, που επέφερε ο Καλλικράτης και συνεχώς τροποποιούνται από την Κυβέρνηση, επέφερε μια αναστάτωση και σε ορισμένες περιπτώσεις έθιξε διαχρονικά παγιωμένα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. 
Δεν είναι κάτι για το οποίο επιχαίρουμε , αλλά η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να κινηθεί μέσα στα συγκεκριμένα νομοθετικά πλαίσια.

Σας συνιστούμε, όταν διαμορφώνετε τις όποιες θέσεις σας έναντι της Δημοτικής Αρχής, να αναλογιστείτε το εξής: όλα αυτά τα προβλήματα που αναδεικνύετε, δεν είναι σημερινά, αλλά ανατρέχουν σε βάθος χρόνου και δεν λύθηκαν όταν οι τέσσερις τέως Καποδιστριακοί Δήμοι, (μεταξύ αυτών και ο Δήμος Καρλοβασίων), χρηματοδοτούταν, ετησίως και επί σειρά ετών, με ποσά σχεδόν διπλάσια της σημερινής χρηματοδότησης του Καλλικρατικού Δήμου Σάμου.
Μήπως τελικά αποτελεί προσφορά στην τοπική κοινωνία μία ψύχραιμη ανάλυση των πραγματικών συνθηκών και γεγονότων;
Μήπως η απειλή βρίσκεται «εντός των τειχών» και όλα τα άλλα εντάσσονται στα πλαίσια μια εκστρατείας αποπροσανατολισμού των συνδημοτών μας προκειμένου ευθύνες, δια πράξεων και παραλείψεων, να αποσιωποιηθούν και να αποπροσωποποιηθούν;
Μήπως αποτελείτε και εσείς ενεργό μέλος αυτής της προσπάθειας έναντι κάποιου ανταλλάγματος;
Αυτό βέβαια, προς το παρόν, το γνωρίζετε μόνο εσείς. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα το μάθουμε όταν γνωστοποιήσετε την, ή αποκαλυφθεί η, ταυτότητά σας και αναλάβετε, επιτέλους, την ευθύνη των θέσεών σας.Εκ του Δήμου Σάμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου