Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ: καλούμε το Εργατικό Κέντρο Σάμου να πάρει θέση σχετικά με την συγκεκριμένη ανακοίνωση της τομεακής επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΣΥΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜ. ΕΠΙΤΡ. ΚΚΕ ΣΑΜΟΥ
Ο νόμος 4384/2016 όπως και οι προηγούμενοι 2810/2000 & 4015/2011 δεν έγιναν για να στηρίξουν τους συνεταιρισμούς ούτε τους παραγωγούς, πόσο μάλλον τα συμφέροντα των εργαζομένων στους συνεταιρισμούς. Η κατάργηση της αναγκαστικότητας έγινε, με σκοπό να διαλύσει τους συνεταιρισμούς και, ιδιαίτερα, την ΕΟΣΣ, για να παραδώσει τον κόπο των αμπελουργών και των εργαζόμενων σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως γινόταν πριν το 1934.
Οι εργαζόμενοι και οι αμπελουργοί, έχοντας μπροστά τους αυτή την τετελεσμένη πρόκληση, πρέπει να συσπειρωθούν και να στηρίξουν τον νέο συνεταιρισμό που, αναγκαστικά, θα δημιουργηθεί με βάση την ΕΟΣΣ.
Το ΚΚΕ, για δεκαετίες, έχει στηρίξει τους αμπελουργούς, τους εργαζόμενους της ΕΟΣΣ και την ίδια την ΕΟΣΣ. Όμως την κρίσιμη αυτή στιγμή η ανακοίνωση της τομεακής επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ εξισώνει τον νέο συνεταιρισμό που θα προκύψει με μια σκληρή επιχείρηση που θα εκμεταλλεύεται τους αγρότες και τους εργαζόμενους. Ενισχύει με αυτό τον τρόπο και κατευθύνει τις διασπαστικές δυνάμεις του συνεταιρισμού που προκύπτουν απο τον νόμο και την κατάργηση της αναγκαστικότητας. Εν τέλει υπομονεύει τα συμφέροντα των αμπελουργών και εργαζομένων ενώ συγχρόνως προτείνει «ενότητα και αγώνα» γύρω απο τον αγροτικό σύλλογο και τις λαϊκές επιτροπές. Όμως ποιός θα παραλάβει τα σταφύλια των αμπελουργών και ποιός θα πληρώσει για αυτά; Οι λαϊκές επιτροπές;
Οι εργαζόμενοι της ΕΟΣΣ θα συμπορευτούν με τους αγρότες και τα μέλη του Δοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΣΣ στην αναγκαστική προσπάθεια σχηματισμού του νέου συνεταιρισμού με βάση την ΕΟΣΣ που προκύπτει από τον νεο νόμο. Ένας συνεταιρισμός δυνατός με μεγάλες προοπτικές που θα διασφαλίζει το εισόδημα των αμπελουργών, το μεροκάματο των εργαζομένων και θα προστατεύει την κληρονομιά της ΕΟΣΣ, το καμάρι της Σάμου,ΤΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ.
Καλούμε όλα τα κόμματα και τους φορείς του νησιού να στηρίξουν τον νέο συνεταιρισμό ως μοναδικό συνεχιστή της ένδοξης ΕΟΣΣ για το καλό του νησιού μας.
Ιδιαίτερα καλούμε το Εργατικό Κέντρο Σάμου να πάρει θέση σχετικά με την συγκεκριμένη ανακοίνωση της τομεακής επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ.
Το ΔΣ του συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου