Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ: αναβίωσε το πανηγύρι του Αγίου Μακαρίου το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μύλων

πηγή: makissamos.blogspot.gr

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αναβίωσε και πάλι το Πανηγύρι του Αγίου Μακαρίου στους Μύλους από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ

Ζήσαμε όλοι μας τις υπέροχες στιγμές στην αναβίωση μετά από πολλά χρόνια του πανηγυριού (γλεντιού) του Αγίου Μακαρίου στους Μύλους. Το Δελτίο Τύπου του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ μιλάει από μόνο του για όλα.

Εγώ να πω συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν για να υλοποιηθεί το πανηγύρι, και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορευτές, τους συλλόγους και τους χοροδιδασκάλους που μας παρουσίασαν χορούς από τη Σάμο και τη Μικρά Ασία.


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ:

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ αναβίωσε το πανηγύρι του Αγίου Μακαρίου το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μύλων, ένα γλέντι που τα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε μεγάλο γεγονός για το χωριό αλλά με το πέρασμα των χρόνων είχε χαθεί.

Στην έναρξη της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί της Σάμου από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Χώρας-Ποτοκακίου «ΕΙΡΗΝΗ» και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρλοβασίου «Ιωνικός».Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ παρουσίασε χορούς από την Ερυθραία και τη Σμύρνη στο πλαίσιο ενός αφιερώματος με τίτλο: «ΧΟΡεύΟνταΣ στην αγκαλιά της Μικρασίας», το οποίο θα εξελιχθεί και με άλλους χορούς από τη Μικρά Ασία σε εμφανίσεις του ΧΟΡ.Ο.Σ στο άμεσο μέλλον.


Ο κόσμος που παρευρέθηκε στο γλέντι είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον Γιάννη Γιαμαίο στο βιολί, τον Μανώλη Σάββα στα πλήκτρα, τον Μανώλη Κατσαμπά στο μπουζούκι και Ευγενία Πατσώνη στο τραγούδι, χορεύοντας μέχρι αργά το βράδυ.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του πανηγυριού. Τους εθελοντές του ΧΟΡ.Ο.Σ και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύλων «Ίμβρασσος», καθώς και τους Συλλόγους Χώρας και Ηραίου για τη βοήθεια σε εξοπλισμό.Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στην Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου για την παροχή έκπτωσης στην αγορά των σαμιώτικων κρασιών και στον κ. Ιατρού για τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους χοροδιδασκάλους και τους χορευτές για το υπέροχο πρόγραμμα που παρουσίασαν, τα μέλη των Δ/Σ των Συλλόγων που συμμετείχαν με χορευτικές ομάδες, αλλά και την ορχήστρα που απογείωσε το γλέντι με το εξαιρετικό ρεπερτόριο της.


Η εκδήλωση στέφτηκε με επιτυχία χάρη στον κόσμο που την τίμησε με την παρουσία του, συμβάλλοντας στον σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την αναστήλωση της εκκλησίας του Αγίου Μακαρίου, στους Μύλους.

Εκ του Δ/Σ

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σπηγή: makissamos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου