Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Μάγεψε η Ξανθιώτισσα ζωγράφος Φιφή ΧατζηστόϊκουΜάγεψε με τα έργα της η Ξανθιώτισσα ζωγράφος  
Φιφή  Χατζηστόϊκου!!!

Στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα,  παραβρέθηκε η Ξανθιώτισσα ζωγράφος  Φιφή  Χατζηστόϊκου, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013. Αφορμή ήταν η πρόσκληση του Εξοχότατου Πρέσβη του Κράτους  του Κουβέιτ κ.Raed Al Rifai, στην δεξίωση που δόθηκε για τον εορτασμό της 52ης επετείου ανεξαρτησίας και της 22ης επετείου από την απελευθέρωση του Κράτους του Κουβέιτ. Η ζωγράφος, συνοδευόταν από τον τμηματάρχη Μέσης Ανατολής του Υπουργείου Εξωτερικών κ.Γρηγόρη Καραχάλιο και τον εικαστικό εραλδικής τέχνης  κ. Ιωάννη Βλαζάκη.
Η κα Φιφή Χατζηστόϊκου, αφού ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την πρόσκληση, του χάρισε ένα πίνακα ζωγραφικής της με θέμα την «Νίκη της Σαμοθράκης», ως ένδειξη εκτίμησης και μέσα στα πλαίσια της Ελληνο-Κουβειτιανής φιλίας.
Συγκινημένος ο κ. Raed Al Rifai, ευχαρίστησε την Ξανθιώτισσα ζωγράφο για την παρουσία της στον εορτασμό των δύο μεγάλων επετείων τους. Επίσης, δήλωσε ενθουσιασμένος για το δώρο της, μιας και η «Νίκη της Σαμοθράκης» είναι ένα από  τα αγαπημένα Ελληνικά εκθέματα στο μουσείο του Λούβρου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο της ζωγράφου έδειξε και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ.
Abdelhadi  Alkhajah, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία  να παρακολουθήσει σύντομα την επόμενη έκθεσή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου