Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Το Αστυνομικό μυθιστόρημα της Έλενας Χουσνή "Το παιδί με τη Ριγέ Μπλούζα" από τις εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ παρουσιάστηκε χθες Παρασκευή 4 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σάμου!.

Αστυνομικό μυθιστόρημα της Έλενας Χουσνή
"Το παιδί με τη Ριγέ Μπλούζα"

Παρουσιάστηκε χθες Παρασκευή 4 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σάμου το Αστυνομικό μυθιστόρημα της
Έλενας Χουσνή "Το παιδί με τη Ριγέ Μπλούζα" από τις εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ.
Τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε ο Γιώργος Σκαπέτης ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο εκδότης των Κυφάντων κ. Γιάννης Χουτόπουλος, και οι εκπαιδευτικοί Βίκυ Λεκάτη και Ερασμία Κρητικού.
Στη διάρκεια της παρουσίασης παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες της Ελεάννας Κωνσταντάκη.
Η Έλενα Χουσνή ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και δήλωσε ότι είναι πολύ σπουδαίο να σε στηρίζει ο τόπος που ζεις.
Ακόμη ευχαρίστησε τους παρισταμένους, το πάνελ αλλά και την Στέλλα Παπανικολάου, εκπαιδευτικό που επιμελήθηκε τον χώρο, και τον Γιώργο Κωνσταντάκη για την πολύτιμη βοήθειά του πριν εκδοθεί το βιβλίο και τις συμβουλές του.

Το βιβλίο «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα…» Η εικόνα του επανήλθε στο μυαλό της. Μικροσκοπικό, αδύνατο. Λεπτά μακριά πόδια, όμορφα μάτια, χέρια παιδικά, κορμί παιδικό. Και δίπλα στο κομματιασμένο σώμα του ένα μπλουτζίν παντελόνι και ένα ριγέ μπλουζάκι. «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα», είπε και ήξερε ήδη πως ήθελε να μάθει τα πάντα γι’ αυτό.

Στις σκοτεινές γειτονιές του διαδικτύου, η ηλεκτρονική παρανομία στήνει παγίδες στα ανύποπτα ανήλικα θύματά της. Διώκτες και διωκόμενοι, θύτες και θύματα αναμετρώνται σε μια ιστορία στην οποία νικητής πρέπει να είναι η ίδια η ζωή. Μαζί της και η παιδική αθωότητα, θησαυρός που δεν εκποιείται. Το παιδί με την ριγέ μπλούζα στοιχειώνει τη σκέψη της δημοσιογράφου Νάνσυ Καρβούνη. Όσο προχωρά την έρευνά της για τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδυσώπητα πλοκάμια τους. Όμως, όπως πάντα, υπάρχει το φως που αχνοφέγγει πίσω από τα σκοτάδια. Εγγύηση ότι η μάχη δεν έχει χαθεί…

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΕ ΜΠΛΟΥΖΑ»

Μια γροθιά στο στομάχι δίνει η Έλενα Χουσνή με το βιβλίο της «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα». Μα όπου υπάρχει απελπισία, υπάρχει και ελπίδα. Δυνατή, υπαρκτή, σχεδόν καθημερινή ιστορία που μας αφήνει άφωνους. Ευτυχώς.
Τιτίνα Δανέλλη, συγγραφέας
«Παράλληλες ιστορίες που σταδιακά συγκλίνουν και γίνονται ένα αξεδιάλυτο κουβάρι με φόντο τον αδυσώπητο ζοφερό κόσμο της εκμετάλλευσης της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία. Ένα κόσμο γεμάτο σκοτεινά κι επικίνδυνα μυστικά. Η Έλενα Χουσνή, με το τρίτο της βιβλίο, δείχνει να καταλαμβάνει μια σημαντική θέση στον χώρο του κοινωνικού Αστυνομικού μυθιστορήματος, αναδεικνύοντας το θέμα με την απαιτούμενη ισορροπία σκληρότητας και ευαισθησίας».
Γρηγόρης Αζαριάδης, συγγραφέας
Διαδίκτυο και ηλεκτρονικό έγκλημα, ως λέξεις - έννοιες μιας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνουμε, θίγονται με τρόπο γλαφυρό και διακριτικό στο βιβλίο της Έλενας Χουσνή. Στο «Παιδί με τη ριγέ μπλούζα» ξετυλίγεται η πλοκή μιας σκοτεινής υπόθεσης, πτυχές της οποίας ακουμπούν στη νέα τεχνολογική τάξη πραγμάτων. Γιώργος Παπαπροδρόμου, επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Τίμησαν με την παρουσία τους την κ. Έλενα Χουσνή

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την συγγραφέα κ. Έλενα Χουσνή και την παρουσίαση του Αστυνομικού μυθιστορήματος της "Το παιδί με τη Ριγέ Μπλούζα" και ανάμεσά τους, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Κατρακάζος, ο Αντιδήμαρχος κ. Πάρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της "Σαμιακής Αρωγής" κ. Κυριάκος Πατσίδης, ο πρώην επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, οι ακαδημαϊκοί κ.κ. Γ. Καραγιαννίδης και Μ. Βαρβούνης , η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ματίνα Καλτάκη, ο Στρατηγός ε.α κ. Βασίλειος Γατσάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Σάμου Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Γεώργιος Αβραμίδης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης, η δημοσιογράφος κα. Μαργαρίτα Ικαρίου, ο Συμβολαιογράφος κ. Θέμος Δημόπουλος, ο γιατρός κ. Κακλαμάνης Νίκος, ο κ. Χούμας Γιάννης, ο κ. Νίκος Ορφανός όπου όλοι τους ευχήθηκαν τα καλύτερα στην συγγραφέα κ. Έλενα Χουσνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου