Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Σάμος: Περισσότεροι από 100 εθελοντές και εθελόντριες συμμετείχαν στο ''φεστιβάλ γαστρονομίας Κυβελομαγειρέματα'' που διοργάνωσε ο ''Σύλλογος Γυναικών Πύργου η Κυβέλη''

"Κυβελομαγειρέματα"
Σύλλογος Γυναικών Πύργου Η Κυβέλη!!!

Περισσότεροι από 100 εθελοντές και εθελόντριες συμμετείχαν στο ''φεστιβάλ γαστρονομίας Κυβελομαγειρέματα'' που διοργάνωσε ο ''Σύλλογος Γυναικών Πύργου η Κυβέλη''.

100 διαφορετικές συνταγές!!! η μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού που απαιτεί πολλά υλικά! μαεστρία! και πολύ χαμόγελο!!!

Η επιτυχία που σημείωσε η παραδοσιακή γιορτή ήταν
πρωτοφανής και «αποτελεί πλέον θεσμό για το νησί μας.  Οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι συντελεστές της επιτυχίας είναι οι γυναίκες του χωριού Πύργου! που αγκάλιασαν με αγάπη αυτή την προσπάθεια του ''Συλλόγου Γυναικών Πύργου η Κυβέλη'' 
 και με κέφι και μεράκι μαγειρεύουν ακούραστα απίθανες ποσότητες εδεσμάτων με υπέροχες γεύσεις. 
Οι γυναίκες περιμένουν κάθε χρόνο με λαχτάρα το έθιμο, έρχονται ακόμη και με τα παιδιά τους! Υπάρχει δυναμική. 
Στο ειδυλλιακό χώρο της πλατείας, κάτω από τα πλατάνια στρώθηκαν τραπέζια και καρέκλες για να υποδεχτούν πάνω από 1.500 άτομα που συγκεντρώθηκαν για να γευτούν τα νόστιμα εδέσματα και να χορέψουν υπό τους ήχους ζωντανής νησιώτικης μουσικής σε ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γεύσεων που είχε στο επίκεντρο το μεζέ! μα πάνω απ' όλα την παρέα.
Σε κάθε επισκέπτη προσφέρθηκε άφθονο κρασί προσφορά του ''Συλλόγου Γυναικών Πύργου η Κυβέλη''.
Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρία Παπαδάμ αφού ευχαρίστησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνέχισε λέγοντας: 
Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη που δείξατε για ακόμη μια φορά στο Σύλλογο Γυναικών Πύργου Η Κυβέλη! Ως νέο Δ.Σ. προσπαθήσαμε να σας ετοιμάσουμε μια αξέχαστη Βραδιά! ελπίζουμε να τα καταφέραμε, όμως, αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν και μας εμπιστεύονται. 
Να ευχαριστήσουμε λοιπόν όλες τις νοικοκυρές του Πύργου για τα νόστιμα φαγητά που μας μαγείρεψαν, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ωκυρρόη η Σαμία και την πρόεδρο Ελένη Παντελούκα για τους χορούς που μας χάρισε, τον Γιώργο Λιάπη και την ορχήστρα των Γιαμαίων για το κέφι που μας έδωσαν στην εκδήλωση καθώς επίσης και τους Κοινότητα Μυτιληνιών Σάμου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύλων, την Δ.Ε. Καρλοβάσου και τον κ. Μανώλη Νικολού, τον Κυριάκο Ευσταθίου, Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσογείων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο πάνδροσο Σάμος για την διάθεση των καρεκλών και τραπεζιών, την οικογένεια Μοσχογιάννη για την άψογη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας και τέλος όλους τους επιχειρηματίες του νησιού μας που μας στήριξαν με τα δώρα τους για την λαχειοφόρο αγορά μας!!

Συνεχίζουμε όλοι μαζί!!! δήλωσε η νέα δυναμική πρόεδρος κ. Μαρία Παπαδάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου