Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Πλήθος πιστών και τούτη τη χρονιά βρέθηκαν στο Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Ηραίον της Σάμου προκειμένου να τιμήσουν την ιερά μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων.

Πανήγυρις Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Ηραίον Σάμου


Πλήθος πιστών και τούτη τη χρονιά βρέθηκαν στο Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Ηραίον της Σάμου προκειμένου να τιμήσουν την ιερά μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων.
Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κκ Ευσέβιου πλαισιούμενου από τους Ιερείς και άλλων ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κκ Ευσέβιος ο οποίος μίλησε για τις αρετές των Αποστόλων αλλά και το πολύπλευρο έργο τους στη ζωή της Εκκλησίας.Παρουσία πλήθους κόσμου αναβίωσε από το εθελοντικό κλιμάκιο πυρόσβεσης , το παραδοσιακό Πανηγύρι, παραμονή της γιορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Στον πανέμορφο χώρο του γηπέδου του χωριού, δίπλα στην παιδική χαρά, με τον καιρό απόλυτο σύμμαχο, οι εκατοντάδες επισκέπτες απόλαυσαν ένα όμορφο ταξίδι πολιτισμού και παράδοσης, νοσταλγίας και συναισθημάτων.....
 
 
Η δραστήρια τοπική σύμβουλος κ. Μαρία Βαρελτζή άνοιξε της εκδηλώσεις με χαιρετισμό και δίνοντας τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου μετέφερε και τις ευχές του δημάρχου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενα τα οποία αγκαλιάστηκαν από όλους, όπως η αναβίωση της γιορτής, διάφορα άλλα δρώμενα όπως οι καβαλάρηδες με τα άλογα, κ.α.
Στη συνέχεια το παραδοσιακό μουσικό σχήμα των αδερφών Γιαμαίων, απογείωσε όλους τους παρευρισκόμενους που περάσανε μια πολύ όμορφη βραδιά και διασκέδασαν μέχρι πρωίας. 
 
Στις εκδηλώσεις πήραν μέρος και τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου "Πυθαγόρας ο Σάμιος" .
      Συγχαρητήρια στο Σύλλογο εθελοντικό κλιμάκιο πυρόσβεσης ΗΡΑΙΟΥ αφού οι ετοιμασίες και η οργάνωση ήταν άψογη και έμειναν όλοι ικανοποιημένοι.
Και του χρόνου σε όλους.
 
κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα αναρτηθούν πολλές φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου