Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΠΗ Καρλοβάσου:Ένα ξεχωριστό βράδυ πρόσφεραν τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Καρλοβάσου ταξιδεύοντας τους παρευρισκομένους με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.Ένα ξεχωριστό βράδυ πρόσφεραν τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Καρλοβάσου ταξιδεύοντας τους παρευρισκομένους με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
 Χριστουγεννιάτικων εορτών συνέχεια για τα ΚΑΠΗ του Καρλοβάσου.
Στην αίθουσα του πρώην δήμου καρλοβάσου  την τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016  πραγματοποιήθηκε η τελευταία μεγάλη εκδήλωση του ΚΑΠΗ Καρλοβάσου για το 2016. 
Μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ ερμήνευσαν με τρόπο εξαιρετικό κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τα υπόλοιπα μέλη του ΚΑΠΗ που βρίσκονταν στο χώρο πολλές φορές να τους συνοδεύουν στα τραγούδια, δείχνοντας τον ενθουσιασμό τους αλλά και πως σε όποια ηλικία και αν είναι κάποιος, το πνεύμα των Χριστουγέννων αργά ή γρήγορα θα τον συνεπάρει. 
Το κέφι και το ταλέντο των μελών των ΚΑΠΗ παρέσυραν επίσης όλους τους προσκεκλημένους οι οποίοι τραγουδούσαν συνοδεύοντας την χορωδία. 
Ο πρόεδρος της Σαμιακής Αρωγής κ. Πατσίδης Κυριάκος έδωσε πολλές ευχές βραβεύοντας για τις προσπάθειες τους τα μέλη του ΚΑΠΗ. 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Καλατζής Αναστάσιος ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους τα μέλη της χορωδίας και τόνισε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις που ενδυναμώνουν τους δεσμούς πρέπει να υποστηρίζονται και να συνεχίζονται. 
Ο κ. Ματθαίου Εμμανουήλ συνεχάρη τα μέλη και ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά με υγεία, θυμίζοντας, σε όλους ότι θα έρθουν και καλύτερες ημέρες για το ΚΑΠΗ Καρλοβάσου. 
Ο πρόεδρος της Τ.Δ ΙΡΑ Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών κ. Αβραμίδης Γεώργιος αφού ευχήθηκε σε όλους υγεία και χαρά, συνεχάρη τα μέλη του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Καρλοβάσου που συνεχώς δημιουργούν! και ζήτησε το νέο έτος 2017 να είναι όλοι ποιο κοντά στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. 
Μετά το τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε ευχαριστήρια δεξίωση μπουφές με εδέσματα που επιμελήθηκαν και πρόσφεραν τα μέλη του ΚΑΠΗ Καρλοβάσου σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τον πρόεδρο της Σαμιακής Αρωγής κ. Πατσίδη Κυριάκο, την Αντιπρόεδρο κ. Μαστροκωνσταντή - Λαθουρά Μαριάνθη και τον Αντιδήμαρχο κ. Καλατζή Αναστάσιο οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Καραγιάννης Δημήτριος, Ματθαίου Εμμανουήλ, Μηλίγκος Δημήτριος, Τριανταφύλλου Νικόλαος, Ανδρεάδου Σουλτάνα (Άννη) και ο πρόεδρος της Τ.Δ ΙΡΑ Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών κ. Αβραμίδης Γεώργιος.
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα που διαπερνούσε το πνεύμα των Χριστουγέννων της χαράς και της γιορτής οι φίλοι μας είχαν ετοιμάσει μια μεγαλειώδη γιορτή:
Τραγούδια, κάλαντα, μουσική! καταπληκτικά όλα, που ξετρέλαναν τόσο όλους μας, αλλά και τους διοικούντες του ΚΑΠΗ. 
Όμως η μαγεία αυτής της γιορτής δεν είχε τέλος αφού συνεχίστηκε στην ταβέρνα ΑΝΘΕΜΟΥΣΑ στο Καρλόβασι με τους μουσικούς και την χορωδία του ΚΑΠΗ να διασκεδάζουν με τους φίλους που βρέθηκαν κοντά τους.
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η. ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ 2016
……………………………………………………………………………………………
Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητά μέλη του ΚΑΠΗ Καρλοβάσου
Αγαπητοί Φίλοι,  Εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι.

Κατ’ αρχήν, ήθελα να σας μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου μας, κου Μ. Αγγελόπουλου. Εκτός από τις ευχές του για χρόνια πολλά, πρόοδο και ευημερία, σας μεταφέρω και την απεριόριστη αγάπη του προς όλους εσάς και ιδιαίτερα προς το μέλη του ΚΑΠΗ Καρλοβάσου, και το αμέριστο ενδιαφέρον του και την ενεργό συμπαράστασή του για την ανάδειξη, τόσο του κοινωνικού πρόσωπου της πόλης και της όλης περιοχής, όσο και για την ενίσχυση της ταυτότητος και της εικόνος αυτής.  Με τις φετινές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, αλλά και τα έργα αναβάθμισης του νησιού που γίνονται σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, δίδουμε ένα χαμόγελο αισιοδοξίας και ανάπτυξης προς τις οικογένειες, τους εμπόρους, τους επαγγελματίες, τα παιδιά, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Τα κοινωνικά προγράμματα και η κοινωνική συνοχή είναι η πρώτη προτεραιότητα του Δήμου Σάμου. Έτσι προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε να πάει η Σάμος μπροστά.

Σας καλωσορίζω με βαθειά συγκίνηση και πολύ χαρά στη ξεχωριστή και ευχάριστη αυτή, με άρωμα Χριστουγέννων, εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε με άριστο τρόπο από τους υπεύθυνους της δομής ΚΑΠΗ Καρλοβάσου.
Συγχαίρω θερμά τους διοργανωτές και τους συντελεστές της αποψινής συναυλίας, γιατί μέσα από την εκδήλωση αυτή μας μεταδίδουν μηνύματα αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Μηνύματα αισιόδοξα για ένα καλύτερο κόσμο με κοινωνική ευαισθησία, ενεργό συμμετοχή και έμπρακτη συμπαράσταση.  
Η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων, όπως η σημερινή, αποτελεί ένδειξη της ποιότητας της εθελοντικής προσφοράς στον τόπο μας. Όλοι εδώ απόψε μετέχουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς. 
Τα Χριστούγεννα είναι η κορυφαία έκφραση της αγάπης του Θεού προς το πλέον αγαπημένο δημιούργημά του, τον άνθρωπο.
Η Είσοδος του Θεού στον κόσμο, η Ενσάρκωσή Του, το «πάντων τν καινν καινότατον μυστήριον» (Ιωάννης ο Δαμασκηνός) επαναφέρει την ανθρώπινη φύση στην αρχέγονη προπτωτική κοινωνία αγάπης ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο, ανατρέποντας κάθε λογικοφανή εξήγηση, και αποτελεί στο πέρασμα των αιώνων σημείο αναφοράς για τον καθένα μας και έκφραση της απόλυτης αγάπης του Θεού για τα δημιουργήματά Του.
 Ας ετοιμάσουμε, λοιπόν, το σπήλαιο της καρδιάς μας σήμερα και να το ζεστάνουμε με τις πανανθρώπινες εκείνες αξίες, τις οποίες μάς δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός, να γνωρίσουμε και να μιμηθούμε τις ενέργειές Του.
Ο άνθρωπος, ως μιμητής του Θεού, καλείται να καλλιεργήσει προς τους συνανθρώπους του ήθος ανάλογο με το θείο ήθος. 
Η αληθινή και τέλεια ενανθρώπηση του Λόγου του Θεού έκανε δυνατή την μίμηση του Θεού και την ένωση του αλλοτριωμένου ανθρώπου με Αυτόν. Ο Χριστός, ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, φανέρωσε στους ανθρώπους το «θος» του Θεού και τήρησε απέναντι στον Πατέρα του το ήθος του τέλειου ανθρώπου.
Με την προϋπόθεση της αληθινής ενανθρωπήσεως καλούμεθα όλοι μας να μιμηθούμε το παράδειγμα του Χριστού, όπως κλήθηκαν από τον ίδιο τον Χριστό και οι μαθητές του να διδαχθούν από το παράδειγμά Του και να κατευθύνουν ανάλογα την ζωή τους.
--Τις άγιες αυτές ημέρες, ας γνωρίσουμε στο πρόσωπο του Χριστού το θεοπρεπές ήθος, το οποίο και να καλλιεργήσουμε στην ζωή μας.
--Να νεκρώσουμε την ατομικότητά μας για να φανερωθεί η ζωή του Χριστού μέσα μας, που έτσι άλλωστε πραγματοποιείται και η αληθινή μίμησή Του.
--Να απαλλαγούμε από το κοσμικό φρόνημα, που διαιρεί και αλλοτριώνει την φύση μας και να ξαναβρούμε με ταπείνωση τον πραγματικό μας εαυτό και τις αληθινές σχέσεις μας με τον Θεό και τους συνανθρώπους μας.
--Να εγκαταλείψουμε την εγωιστική οδό της αυτοβεβαιώσεως, που ακολούθησε ο παλαιός Αδάμ και αλλοτριώθηκε από τον Θεό και τον εαυτόν του και να εισέλθουμε στην νέα οδό της ταπεινώσεως, που εγκαινίασε ο νέος Αδάμ, ο Χριστός, ανακαλύπτοντας τον αληθινό άνθρωπο και την αληθινή καταξίωσή του. 
Η άσκηση της αγάπης και της αρετής οδηγεί τον άνθρωπο πολύ κοντά στον Δημιουργό του και καλλιεργεί την ομοιότητα με Αυτόν.
Ας στεφανωθούμε, λοιπόν, όλοι μας, όχι με λουλούδια της γης, αλλά με τους ανθούς της αρετής, της αγάπης και της ειρήνης.
Σας εύχομαι ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΥΓΕΙΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΡΟΣΥΝΑ και ο Πανάγαθος και Δωρεοδότης Κύριος να προσφέρει κατά το ΝΕΟ ΕΤΟΣ κάθε απαραίτητο πνευματικό και υλικό αγαθό προς όλους εσάς.          
ΠΑΤΣΙΔΗΣ Ι. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Υποστράτηγος ε. α. ΕΛ. ΛΑΣ – Θεολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος -  Πρόεδρος ΝΠΔΔ «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ»
  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου