Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Νέα στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης: O Δήμος Αβδήρων και τα λουτρά της Ποταμιάς...!

Ο Δήμος Αβδήρων χαράσσει νέα στρατηγική ανάπτυξης


Με βάση τον Ιαματικό Τουρισμό
Νέα στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης μέσω των 112 αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών που διαθέτουν 53 δήμοι της χώρας (μεταξύ των οποίων και ο δήμος Αβδήρων) επιχειρεί να χαράξει ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ και την ΚΕΔΕ. Αυτός είναι ο στόχος της ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη με θέμα «Ιαματικός Τουρισμός», στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, βασικό ζητούμενο της ημερίδας είναι να αναλυθεί η σημερινή πραγματικότητα στον τομέα του θερμαλισμού, να διερευνηθεί η συμβολή του ιαματικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων.
Φυσιογνωμία Συνδέσμου
Ο Σύνδεσμος συγκροτείται από μέλη πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης- Δήμους, στα διοικητικά όρια των οποίων υπάρχουν αναγνωρισμένοι ιαματικοί φυσικοί πόροι για την περιοχή μας είναι ο Δήμος Αβδήρων και τα λουτρά της Ποταμιάς. Ως φορέας έχοντας επίγνωση της κατάστασης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις προκλήσεις που υπαγορεύουν οι ανθρώπινες ανάγκες για τη φροντίδα της υγείας με τη χρήση ιαματικών φυσικών πόρων.
Στόχοι Συνδέσμου
1. Η ανάδειξη, προβολή και προστασία των ιαματικών φυσικών πόρων της χώρας μας και του περιβάλλοντός τους.
2. Η ανάδειξη και προβολή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, των ιαματικών θερμαλιστικών κέντρων, κάθε μορφής υδροθεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας καθώς και όλων των στοιχείων και έργων τέχνης, ιστορίας και πολιτισμού, που συνδέονται με τις ιαματικές πηγές, την υδροθεραπεία- κλιματοθεραπεία, τη θαλασσοθεραπεία και πηλοθεραπεία.
3. Η υποστήριξη όλων των μορφών θεραπευτικής αγωγής, πρόληψης και ευεξίας με χρήση ιαματικών φυσικών πόρων καθώς επίσης και κάθε μορφή θαλασσοθεραπείας, κλιματοθεραπείας, σπηλαιοθεραπείας, που πραγματοποιούνται και στοχεύουν στη φροντίδα της ανθρώπινης σωματικής και ψυχικής υγείας.
4. Η καθιέρωση, ανάδειξη και προβολή της διαφορετικότητας των θερμαλιστικών θεραπευτικών τόπων της χώρας καθώς και η υποστήριξη και προώθηση κάθε εναλλακτικής μορφής τουρισμού (θρησκευτικού, συνεδριακού, φυσιολατρικού κ.ά.) στις περιοχές των ιαματικών φυσικών πόρων και θερμαλιστικών κέντρων.
5. Η επιστημονική έρευνα και μελέτη των υδρογεωλογικών, χημικών, βιολογικών και περιβαλλοντολογικών χαρακτηριστικών των ιαματικών φυσικών πόρων, των τοπικών ιστορικών, πολιτιστικών στοιχείων που συνδέονται με τη χρήση των ιαματικών πηγών καθώς και η στατιστική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των θερμαλιστικών θεραπειών.
6. Η επιστημονική έρευνα, τεκμηρίωση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των θεραπευτικών ενδείξεων-αντενδείξεων των ιαματικών φυσικών πόρων, του περιβάλλοντος και των κλιματικών συνθηκών των θερμαλιστικών θεραπευτικών τόπων.
7. Η διενέργεια ημερίδων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων, επιστημονικών συναντήσεων που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη του θερμαλισμού, την αειφόρο διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος και κάθε άλλης ενέργειας ή δράσης που αφορά στο αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου